DTS boekt belangrijke zege op Noveas

Zaterdag 17 mei moest DTS aantreden tegen Noveas uit Steenwijk. Een wedstrijd waarin beide ploegen vol voor de winst zouden moeten gaan in de strijd tegen degradatie.

Mogelijk dat het warme weer van invloed was, mogelijk was het toch de spanning, maar een goede wedstrijd werd het niet. DTS begon voortvarend door twee doelpunten van Jouke Spoelstra, maar kon deze goede start geen vervolg geven. Noveas wist te antwoorden en pakte, na een aantal doelpunten om en om, een voorsprong van 7-5. De Broekenhuis-formatie benutte haar kansen niet en maakte het zich daarmee onnodig moeilijk. Een tandje er bij zorgde gelukkig nog wel voor de neutrale ruststand van 9-9.
Na de pauze leek Noveas beter uit de startblokken te komen en pakte de voorsprong: 10-9. Na de 10-10 leek DTS echter toch beter te worden in de afronding en wist men enkele lange aanvallen mooi af te ronden met een doelpunt.  Noveas bleef nog bij, maar kon de gelijkmaker niet forceren. In de laatste minuten zorgde veteraan/coach Menco Bruining met een goed afgerondde doorbraak voor het verschil van twee doelpunten. Jouke Spoelstra gooide de wedstrijd vervolgens op slot door de 15-18 op het scorebord te laten zetten.

Twee belangrijke punten voor het achttal uit Surhuizum, hiermee lijkt degradatie uit de derde klasse weer een stapje verder weg.
Volgende week speelt DTS haar laatste wedstrijd van dit seizoen tegen DTG. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op Sportpark Woudlust in Surhuizum.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws