DTS pakt in de laatste minuten punten tegen Spannum

DTS pakt in de laatste minuten punten tegen Spannum

Met nog twee wedstrijden te gaan in het eerste gedeelte van de veldcompetitie stond DTS op een totaal van 5 punten. Hoewel dit al een mooi resultaat was, zouden de punten die winst op Spannum op zouden leveren, welkom zijn. Spannum was echter niet van plan de punten mee te geven naar Surhuizum. Het werd een wedstrijd die tot de laatste seconden spannend bleef.

In de eerste fase was het DTS dat het initiatief en daarmee ook de voorsprong nam. Marleen Boersma opende de score middels een omdraaibal, maar hoewel Jouke Spoelstra en Jeroen Dijkstra scorend ook een duit in het zakje deden, lukte het DTS niet om een gat te slaan. Spannum kwam iedere keer weer langszij. Na de gelijke stand op 5-5 veranderde het beeld. Spannum was nu de ploeg die als eerste scoorde en het was aan DTS om het gat niet te groot te laten worden. DTS pakte dit goed op, waardoor er met een stand van 8-7 gerust werd.

Na rust wist Spannum aanvankelijk haar voorsprong naar twee punten te vergroten, maar DTS kwam snel weer terug. Spannum wist nog een paar keer op voorsprong te komen, maar in de laatste fase van de wedstrijd wist DTS deze kansen te keren. Een 13-12 achterstand werd omgezet in een 13-14 voorsprong. Met nog een paar minuten te gaan steeg de spanning zowel in als buiten het veld. Een kans bij de korf bracht de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Even leek het erop dat DTS de punten net als vorige week zou moeten delen. Zowel aanvallend als verdedigend hielden de Surhuizumers hun hoofd er echter goed bij. Dit resulteerde in een raak afstandsschot van Annemarie Postma. Het lukte Spannum in de resterende minuten niet meer om nogmaals gelijk te komen, waardoor dit de winnende treffer werd. De eindstand in Spannum werd 14-15 en DTS mocht wederom twee punten bijschrijven.

Komende zaterdag speelt DTS om 15.30 uur thuis tegen DTG. De tweede teams van beide verenigingen treffen elkaar om 14.00 uur, eveneens in Surhuizum.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws