DTS komt scorend net tekort tegen HHV

DTS komt scorend net tekort tegen HHV

Na de 20-10 uitslag in Hoogeveen aan het begin van het seizoen, was DTS niet van plan HHV wederom zo’n makkelijke overwinning te bezorgen. De jeugdleden van DTS hadden in elk geval hun best gedaan om de Broekenhuisformatie hierin te steunen; in de Surventohal hingen verscheidene prachtige spandoeken. DTS begon in een gewijzigde opstelling. De afwezige gebroeders Spoelstra en Marleen Boersma werden vervangen door Menco Bruining, Anton Postma en Hinke Helder.

Het duurde even voordat DTS haar goede voornemens om kon zetten in daden. Het begin van de wedstrijd was voor de gasten van HHV. Waar DTS mooie lange aanvallen zonder resultaat neerzette, had HHV weinig moeite om te scoren. Zo kon de ploeg uit Hoogeveen in een kwartier uitlopen naar 0-5. DTS herstelde zich echter goed. De aanvallen van de thuisploeg werden anders opgezet en dit betaalde zich uit in zes treffers. HHV scoorde voor rust nog 3 keer, zodat de ploegen met een stand van 6-8 de kleedkamers opzochten.

Hoewel DTS na rust de achterstand snel verkleinde tot één doelpunt, lukte het HHV hierna toch om uit te lopen naar 8-13. DTS had helaas net teveel moeite om te scoren om de aansluiting weer te kunnen pakken. Janette Talstra, Ronald Veninga en Sjoerd Kooistra kwamen de gelederen van DTS 1 binnen de lijnen versterken. Hoewel de Broekenhuisformatie terug kwam tot een verschil van drie doelpunten, bleek dit niet genoeg om punten binnen te halen. In de laatste minuten scoorde HHV nog tweemaal, waarmee de eindstand bepaald werd op 11-16.

DTS is komend weekend vrij en speelt op 24 januari haar volgende wedstrijd tegen Invicta. De wedstrijd is in de Surventohal en begint om 19.50 uur.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws