DTS verrast koploper Achilles.

DTS verrast koploper Achilles.

Als DTS nog mee wilde strijden om de tweede plaats, moesten er vandaag tegen Achilles, op dat moment bovenaan in de poule, punten gepakt worden. De vorige wedstrijd eindigde in een geflatteerde nederlaag voor de Surhuizumers, omdat DTS met een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd in Almelo begon.

Vandaag miste DTS de geblesseerde Jouke Spoelstra, maar die werd verdienstelijk vervangen door Anton Postma. Dat er voor beide ploegen wat te halen viel, werd al in de eerste minuten duidelijk. Beide ploegen speelden op het scherpst van de snede, zowel aanvallend als verdedigend. De Broekenhuisformatie liet zich deze keer niet overbluffen door Achilles en opende zelf van afstand de score. Het tegendoelpunt van Achilles volgde echter binnen enkele minuten. Dit beeld bleef gedurende de eerste helft bestaan. Beide ploegen wisten van afstand vrij gemakkelijk de korf te vinden. DTS nam scorend het voortouw, maar kon niet voorkomen dat de gasten uit Almelo de gelijkmaker aantekenden. De ruststand van 9-8 was dan ook representatief voor het verloop van de eerste helft.

In de tweede helft scoorde Achilles vrij vlot na rust tweemaal, waardoor de bezoekers voor de eerste maal de voorsprong pakten. De gelijkmaker van DTS was ook snel een feit, waardoor het scorebord 10-10 aangaf. Deze stand zou lang blijven staan. Aan beide kanten brak een fase aan waarin het scoren moeizamer ging. DTS kwam als eerste uit deze fase en scoorde binnen enkele minuten viermaal. De Broekenhuisformatie wist deze al comfortabele voorsprong uit te bouwen naar 16-10. Jeroen Dijkstra had inmiddels het veld verlaten voor Sjoerd Kooistra. In de laatste fase werden de aanvallen van Achilles weer effectiever. De ploeg uit Almelo scoorde nog driemaal, maar dit was niet genoeg om de voor hen zo belangrijke punten mee naar huis te nemen. Met een eindstand van 16-13 was de winst verdiend voor DTS.

Komende zaterdag speelt DTS tegen Spannum. De wedstrijd begint om 18.40 uur in de Surventohal in Surhuisterveen, nadat DTS 2 daar haar wedstrijd tegen TFS 3 heeft afgerond.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws