DTS komt net tekort tegen de Granaet

Precies op het moment dat de laatste regenwolk uit de lucht verdween, gaf de scheidsrechter in Surhuizum het beginsignaal voor de wedstrijd tussen DTS en de Granaet.

De eerste aanval van DTS werd afgerond met een doorbraak van Simeon Heijkoop, in het andere aanvalsvak echter gevolgd door een afstandstreffer. Na het tweede doelpunt van de Granaet was het Marleen Boersma die van afstand scoorde voor DTS. De heren van de Granaet bleken trefzeker en brachten de gasten op een 2-5 voorsprong. Berber van der Veen tekende voor het derde doelpunt voor DTS, maar de Tûke Smiters wisten het gat niet te dichten. De Granaet wist ondanks een benutte strafworp van Annemarie Postma en een uitstarter van Sjoerd Kooistra de ruststand op 5-8 te zetten.

Na rust kroop DTS langzaam naar de Granaet toe. Hoewel de eerste twee doelpunten van de tweede helft voor de Dokkumers waren, bleef DTS de aanval inzetten. Dit betaalde uit in vier doelpunten op rij, waardoor de Broekenhuisformatie inliep tot 9-10. Helaas lukte het DTS niet om de stand gelijk te trekken. De Granaet vergrootte opnieuw haar voorsprong. Simeon Heijkoop en Hieke Bruining (2x) scoorden nog voor DTS, maar de eindstand werd bepaald op 13-16.

DTS speelt zaterdag 25 mei om 15.30 uur in Buitenpost tegen Flamingo's.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws