DTS pakt eerste punten van het seizoen tegen DWA/Argo

DTS pakt eerste punten van het seizoen tegen DWA/Argo.

Het eerste treffen van DTS en DWA/Argo vond plaats op een natgeregend veld, maar met zonnig weer. DTS speelde in een iets gewijzigde opstelling. René de Boer was de verdienstelijke vervanger van de afwezige Enne Jan Spoelstra.

De Broekenhuisformatie ging flitsend van start tegen DWA/Argo. In de eerste fase zetten de Surhuizumers 6 doelpunten tegenover 1 strafworp van de gasten. Hierna ging DTS echter teveel mee in het hoge tempo van DWA/Argo, waardoor de Winsumers de kans kregen om terug in de wedstrijd te komen. DTS moest vier doelpunten op rij incasseren, voordat een strafworp van Marleen Boersma de stand weer op 7-5 bracht. DWA/Argo bleef nu echter doordrukken, zodat DTS bij rust met een stand van 8-7 nog één puntje voorsprong had.

Na de rust werd dit ene puntje voorsprong omgebogen naar een punt achterstand. DTS liet zich hier echter niet door uit het veld slaan en hervond haar geduld. Dit leverde lange aanvallen op, die zich uiteindelijk in de broodnodige doelpunten uitbetaalden. Langzaam maar zeker wist DTS weer uit te lopen. Met vier doelpunten op rij werd een stand van 14-10 op het scorebord gebracht. DWA/Argo wist echter ook niet van wijken en verkleinde het gat in de laatste periode naar 14-12. Inmiddels was Marten Hartholt in het veld gebracht voor René de Boer.

De laatste minuten werd aan beide kanten op het scherpst van de snede gespeeld. Beide ploegen scoorden nog eenmaal, maar DTS hield vast aan haar voorsprong. Bij het eindsignaal van de scheidsrechter leverde de stand van 15-13 DTS haar eerste punten van dit seizoen op.

Komende zaterdag speelt DTS om 15.30 uur tegen Noordenveld. De wedstrijd vindt wederom plaats op sportpark Woudlust in Surhuizum.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws