DTS doet goede zaken tegen DTG

Zowel in de zaal als op het veld blijken de ontmoetingen met DTG altijd spannende wedstrijden voor DTS. Dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, bleek ook zaterdag in Surhuizum.

DTS, dat de punten nog goed kan gebruiken, ging fel van start. Een doorbraak van Simeon Heijkoop bracht de Broekenhuisformatie in de eerste minuten op voorsprong. Aan de andere kant trof een heer van DTG doel van afstand. Hierna pakte DTS door doelpunten van Marleen Boersma en Enne Jan Spoelstra een voorsprong van twee punten. Het lukte de Surhuizumers echter niet om dit gat te vergroten, door een uitstarter en een kans bij de korf kwamen de gasten uit Wijckel weer langszij. DTS hield echter het initiatief en met twee kansen bij de korf werd 5-3 op het scorebord gezet. In het aanvalsvak van DTG werd gescoord vanuit een doorbraak en een strafworp; wederom een gelijke stand. Ondanks een strafworp van Enne Jan Spoelstra, lukte het DTG om haar eerste voorsprong te pakken. DTS draaide echter nog voor rust de rollen om; Sjoerd Kooistra en Enne Jan Spoelstra zetten de ruststand op 8-7.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste helft. Na de gelijkmaker voor DTG van afstand, was het wederom DTS dat als eerste tweemaal tot scoren kwam. DTG bleef echter druk zetten en zette de score met twee afstandstreffers op 10-10. Na een afstandsschot van Sjoerd Kooistra lukte het DTG nog eenmaal om de stand gelijk te trekken. Het laatste woord in de wedstrijd was, net als in de eerste helft, aan Enne Jan Postma, die vanaf de stip en van afstand de eindstand op 13-11 bepaalde. Hiermee hield DTS de belangrijke punten in eigen huis.

Op zaterdag 10 mei speelt DTS om 15.30 uur in Surhuizum tegen de Granaet, na de wedstrijd tussen de tweede teams, die om 14.00 uur begint. 

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws