DTS pakt punt tegen WWC

In de strijd voor handhaving in de derde klasse zijn bij DTS alle punten welkom. In een spannende, maar weinig doelpuntrijke wedstrijd tegen WWC, werden de twee punten aan het eind terecht eerlijk gedeeld.

DTS begon sterk aan de eerste fase van de wedstrijd in Mantgum. Doelpunten van Hieke Bruining en Annemarie Postma zorgden al snel voor een 0-2 voorsprong. WWC scoorde vanaf de stip haar eerste treffer, maar ook in het andere vak werd de bal na een aanvallende actie van Marleen Boersma op de stip gelegd. Enne Jan Spoelstra benutte deze strafworp en zette 1-3 op het scorebord. WWC bleek echter trefzeker van afstand en trok met twee rake afstandsschoten de stand weer gelijk. DTS pakte middels een afstandsschot van Enne Jan Spoelstra nog een keer de voorsprong, maar hierna scoorde WWC tweemaal op rij. Vlak voor rust benutte Annemarie Postma nog een strafworp, waardoor met een gelijke stand van 5-5 gerust werd.

De tweede helft leverde aanzienlijk minder doelpunten op dan de eerste. DTS wist lange aanvallen op te zetten, maar het bleek moeilijk deze om te zetten in doelpunten. Het eerste wapenfeit na rust was voor de Broekenhuisformatie. Door een strafworp werd het zesde doelpunt voor de gasten een feit. De gelijkmaker kwam uit een afstandschot van WWC. Lange tijd werd de korf nu niet gevonden en dus nam de spanning toe. WWC wist op voorsprong te komen door uit een doorbraak te scoren. DTS bleef echter geduld houden en een afstandsschot van Simeon Heijkoop bepaalde de eindstand op 7-7, zodat de Surhuizumers 1 punt mee naar huis konden nemen.

Op zaterdag 27 april speelt DTS om 15.30 uur thuis tegen DTG.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws