DTS verzuimt door te drukken tegen Udiros

Na de winst in Surhuisterveen vorige week, moest DTS het deze week opnemen tegen koploper Udiros. Uit de vorige wedstrijd was gebleken dat dit zeker geen onmogelijke opgave was.

In de eerste helft gingen beide ploegen geruime tijd gelijk op en maakte DTS het haar tegenstander behoorlijk lastig. Udiros vond als eerste de korf en scoorde uit een doorbraak en van afstand. Enne Jan Spoelstra zette het eerste doelpunt voor DTS op zijn naam. Nadat Udiros van afstand scoorde, deed DTS er een schepje bovenop. Doelpunten van Annemarie Postma en Sjoerd Kooistra brachten DTS op gelijke hoogte met haar bezoekers. Enne Jan Spoelstra wist vanaf de stip de eerste voorsprong voor DTS te realiseren, maar twee doorbraken van Udiros brachten de gasten weer langszij en op voorsprong. Hoewel Annemarie Postma nogmaals van afstand de korf doorboorde, was het Udiros dat met een 5-6 voorsprong de rust in ging. 
Na rust had DTS een dip, die cruciaal bleek te zijn.  De gasten kregen de kans zesmaal op rij te scoren, voordat DTS in de gelegenheid was te reageren. De Tûke Smiters hadden moeite met het achterverdedigen van hun tegenstander, maar uiteindelijk was het Sjoerd Kooistra die 6-12 op het scorebord noteerde. In de laatste fase wist DTS nog iets dichterbij te komen door doelpunten van Sjoerd Kooistra en Enne Jan Spoelstra, maar met een eindstand van 9-14 waren de punten voor Udiros.

Zaterdag 13 april speelt DTS om 15.30 uur in Mantgum tegen WWC.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws