DTS wint rechtstreeks degradatieduel met MN en W

DTS wint rechtstreeks degradatieduel met MN en W.

Na het afronden van de duels in de zaalcompetitie, bevonden DTS en MN en W zich onderaan in hun poule met een gelijk aantal punten. Dit betekende dat er een beslissingswedstrijd volgde, waarin bepaald zou worden welke ploeg zou degraderen. In één van de reguliere zaalwedstrijden gingen de punten naar MN en W, in de return deelden de ploegen de punten.

In de Camminghahal in Leeuwarden troffen beide ploegen elkaar voor de derde keer, met als inzet handhaving in de 3e klas. DTS won de loting en koos ervoor om 'thuis' te spelen.
Ook het grote aantal meegereisde DTS- supporters voelde zich thuis en liet goed van zich horen.
Dat beide ploegen de spanning van dit duel voelden, bleek zeker in de eerste helft. DTS opende de score vlot met een doelpunt van Anton Postma, maar ook de Hijumers waren trefzeker in de eerste minuten.
Voor beide ploegen bleken de doelpunten in de eerste helft duur te zijn. DTS nam scorend het initiatief, maar had moeite om zo'n verschil te creëren dat MN en W niet meer langszij kon komen. De ruststand was daarom een terechte 6-6. Sieuwke Veenema verliet in de eerste helft geblesseerd het veld en werd verdienstelijk vervangen door Hillie Sitenga. Na de rust maakte Eeltsje Talstra zijn opwachting op de plek van Anton Postma.

In de tweede helft gooide DTS er een schepje bovenop. De zenuwen verdwenen en dat betaalde zich uit in meer ontspanning en een scherpere afronding. Het verschil werd opgebouwd naar 4 doelpunten. MN en W gaf zich echter nog niet gewonnen en bleef er aanvallend en verdedigend alles aan doen om langszij te komen. De Broekenhuisformatie sloot de gelederen echter steeds meer, waardoor in de laatste fase het verschil in doelpunten eerder groter werd dan kleiner. Na een spannende, sportieve wedstrijd gaf het scorebord een stand van 18-11 aan in het voordeel van DTS, dat volgend jaar in de zaal opnieuw zal uitkomen in de derde klasse. Dank aan alle wisselspelers en supporters voor hun belangrijke bijdrage hieraan!

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws