DTS is koploper V&V de baas in Garijp

DTS is koploper V&V de baas in Garijp

 
Op 1 oktober reisde de broekenhuisformatie af naar Garijp. Vlug en Vaardig was daar de tegenstander, die samen met Rood-Wit de koppositie in de poule had. De week ervoor nog werd verloren van Rood-Wit, dus DTS kon zich wederom klaarmaken voor een lastige pot. Maar deze wedstrijd verliep anders dan op voorhand misschien werd gedacht. 

Met een kleine wijziging in beide vakken kon DTS beginnen aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op, na de 2-2 werd er al gauw een klein gat geslagen door de Surhuizumers. Hierna werd door beide ploegen om en om gescoord en kon DTS de marge van twee nog niet vergroten. Maar halverwege de eerste helft kon V&V het tempo niet meer bijbenen en op dit moment liepen de aanvallen uitstekend, wat resulteerde in een 5-12 voorsprong kort voor de rust.Met nog 10 seconden op de klok kwam de bal nog 1 keer in het aanvals vak. “Schieten!” werd er van alle kanten geroepen , na enige twijfeling werd de bal toch maar vanaf de middellijn richting korf gegooid door Enne-Jan. Deze goal stond symbool voor de eerste helft, waarin alles eindelijk eens lukte, het harde werken werd beloond. DTS ging met een score van 5 tegen 13, en een uitstekend gevoel, de rust in. 

De tweede helft was het vooral zaak om de comfortabele voorsprong te verdedigen. Want natuurlijk zou V&V alle zeilen bij zetten om terug te komen in de wedstrijd. En inderdaad, V&V kwam sterk terug uit de kleedkamers, waardoor de stand na een aantal minuten 7-13 stond. Maar dit offensief was van korte duur en DTS herstelde zich snel. Uiteindelijk kon deze comfortabele marge van 6 de gehele wedstrijd worden vastgehouden en kwam DTS niet meer in de problemen. De uiteindelijke uitslag werd bepaald op 16-21. Een uitstekende prestatie van de dames en heren uit Surhuizum.

Met deze overwinning nog vers in het geheugen is het uitkijken naar de volgende wedstrijd. Deze wordt om half 4 gespeeld tegen DWA/ARGO in Winsum.

 

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws