Teleurstellend gelijkspel voor DTS tegen W.I.K.

Teleurstellend gelijkspel voor DTS tegen W.I.K.

Op zaterdag 3 februari stond voor DTS de uitwedstrijd tegen W.I.K. uit Damwoude op het programma. De thuiswedstrijd eindigde begin december 2017 in een 14-18 nederlaag voor DTS. Dit was destijds al kostbaar puntverlies in de race om het kampioenschap in de 4e klasse A. DTS en W.I.K. deelden voor aanvang van de wedstrijd de tweede plaats, met twee punten achterstand op koploper NQL. DTS was dus voorbereid dat dit geen eenvoudige wedstrijd zou worden.
Gedurende de eerste helft namen beide ploegen om en om het initiatief. DTS kwam meerdere keren op één doelpunt voorsprong, maar W.I.K. wist steeds de aansluiting weer te vinden. Het lukte beide teams niet om afstand te nemen van elkaar, waardoor er werd gerust bij een stand van 9-10 in het voordeel van DTS.
Na rust wist de Broekenhuisformatie overtuigend de voorsprong uit te breiden tot 9-13. W.I.K. toonde veerkracht door met slimme aanvallen terug te komen tot 13-13, maar DTS herpakte zich en liep uit naar 13-15. Deze voorsprong kon DTS behouden tot een stand van 19-20. W.I.K. kwam echter wederom op gelijke hoogte bij 20-20 en 21-21. Een zinderende slotfase brak aan, waarbij enkele beslissende momenten er toe leidden dat er bij het eindsignaal van de wedstrijd een 23-23 stand op het scorebord stond.
Een teleurstellend gelijkspel voor DTS, omdat na dit puntverlies de kans op het kampioenschap bijna nihil is geworden. Na deze wedstrijd staan DTS en W.I.K. nog steeds samen op de tweede plaats, alleen is de achterstand op NQL groter geworden.
DTS speelt volgende week om 19.20 in de Surventohal tegen Zunobri. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt DTS 2 om 18.10 tegen It Fean/Boelenslaan 3 om het kampioenschap definitief veilig te kunnen stellen.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws