DTS onderuit tegen Thrianta

DTS onderuit tegen Thrianta


Op zaterdag 28 april nam DTS het in Hoogeveen op tegen Thrianta. Voor DTS gold dat er punten gepakt moesten worden om uit de onderste regionen van de poule te blijven. Thrianta is daarentegen nog kanshebber in de strijd om het kampioenschap. De heenwedstrijd eindigde in een 13-13 gelijkspel, dus voor beide ploegen bood dit perspectief.

DTS begon niet scherp aan de wedstrijd en gaf daarmee Thrianta de gelegenheid om een ruime voorsprong te nemen. DTS kon enkele doelpunten meepikken, maar Thrianta hield de controle in de eerste helft. DTS had geen antwoord op het aanvalsspel van Thrianta, waardoor Thrianta de voorsprong in stand kon houden. Richting de rust wist DTS zich enigszins te herpakken, maar kon niet voorkomen dat de eerste helft met een ruime 17-9 achterstand werd afgesloten.
In de tweede helft startte DTS sterk en kreeg in toenemende mate grip op de wedstrijd. Thrianta bleef echter meescoren, waardoor het gat door DTS niet echt kon worden gedicht. DTS wist in de laatste minuten van de slotfase nog tot 22-19 te komen. Thrianta zette de eindstand uiteindelijk op 23-19 door een benutte vrije worp.
Evenals vorige week was dit wederom een teleurstellende nederlaag voor DTS. Waar DTS het vorige week in een enerverende wedstrijd tegen EKC 2000 in de tweede helft liet liggen (17-12 verlies), was het ditmaals de eerste helft die DTS de das om deed.

DTS speelt op woensdag 16 mei de eerstvolgende wedstrijd tegen Noveas om 20:00 op sportpark Woudlust. DTS staat nu op een onzekere 6e plaats in de poule van acht teams. De laatste wedstrijden tegen Noveas, Stadskanaal ’74 en NQL zullen dus cruciaal zijn in de strijd om lijfsbehoud in de 3e klasse.

@

DTS Sponsoren

  • Thijs zwart
  • Jako sportkleding
  • Fysiotherapie Buitenpost
  • Nicolai
  • Broekenhuis

Laatste DTS Twitter nieuws