DTS pakt de winst op DWA/Argo na zinderend slot

DTS pakt de winst op DWA/Argo na zinderend slot

Zaterdag 8 december speelde DTS in de Ripperdahal te Winsum de uitwedstrijd tegen DWA/Argo. Vandaag stond de koppositie in de poule op het spel voor deze twee naaste concurrenten. Nadat de wedstrijd tussen de beide tweede teams in een gelijkspel was geëindigd, stonden de hoofdmachten aan de start van wat een interessante wedstrijd zou worden.


Het was DWA/Argo dat uit de startblokken schoot en een 2-0 voorsprong wist te nemen. Na de 2-1 van DTS sloeg DWA/Argo een gaatje tot 5-2. DWA/Argo was scherper in de afronding en kon de voorsprong van drie doelpunten behouden tot 7-4. DTS begon echter aan een inhaalslag met gevarieerde aanvallen, waardoor DTS weer op gelijke hoogte kwam. Dit was van korte duur, want DWA/Argo pakte de voorsprong weer terug met twee doelpunten van afstand. Vlak voor rust vond DTS opnieuw de aansluiting tot 9-8. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamers op.
De oneliner “alles is nog mogelijk” was zeker van toepassing voor de tweede helft, al was het DWA/Argo dat al snel na rust het verschil maakte. Na de 11-8 zette DTS definitief de achtervolging in en wist tot 11-10 te komen. Tot de 14-12 kon DWA/Argo DTS op een afstand van twee doelpunten houden, maar daarna zette DTS de slotsprint in. De achterstand werd omgebogen in een 14-16 voorsprong in het voordeel van DTS. DWA/Argo toonde veerkracht door weer tot 16-16 te komen. Deze spannende slotfase liet zien dat de teams aan elkaar gewaagd waren en het zogenaamde dubbeltje kon dan ook beide kanten op vallen. Het werd 17-16 voor DWA/Argo, vervolgens maakte DTS 17-17 gelijk en in de laatste seconden sleepte DTS uiteindelijk met een afstandschot de overwinning over de streep. De 17-18 winst op DWA/Argo was een feit. Met de twee zwaarbevochten punten op zak reisde DTS met voldoening weer terug naar Surhuizum.

Volgende week zaterdag 15 december speelt DTS om 18:50 tegen Zunobri in de Surventohal in Surhuisterveen. Voorafgaand hieraan speelt DTS 2 tegen ROG 4 om 17:40.