Ga naar de inhoud

DTS komt te kort in Hantum

Hantum – DTS 1 moest vandaag aantreden tegen DTL uit Hantum. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken om aansluiting te houden met de (sub)top.

DTS kwam nog goed uit de startblokken door op een 0-1 voorsprong te komen.  Daarna kwam DTL langszij en kon middels lange aanvallen vaker aanleggen voor het schot en liep via een 2-2 stand verder uit naar 7-2 voorsprong. DTS was niet bij machte om de aanvallen om te zetten in een doelpunt en liep hierdoor steeds achter de feiten aan in de 1e helft. DTL bleef geduldig aanvallen en scoorde met enige regelmaat, in tegenstelling tot DTS die moeite had met het afronden van de kansen. Met een stand van 10-4 werd er gerust.

In de pauze werd door trainer Sietse Dijkstra gehamerd op dat er met overtuiging gespeeld moest worden en dat 4 doelpunten uiteraard veel te weinig is om wedstrijden te winnen.

De 2e helft leek voor DTS in positieve zin te starten, er werd vaker herhaald en DTS kwam meer tot schot, echter wel met dezelfde afloop als in het eerste bedrijf. Hierdoor bleef het een gat van 6 doelpunten in het voordeel van DTL. Enkele wissels hadden een positieve invloed en DTS kwam terug tot een stand van 13-10. Daarna stokte de doelpuntenproductie van DTS en speelde DTL beheerst de wedstrijd uit waarna er een terechte uitslag van 14-10 viel te noteren.

Vanaf de start van de wedstrijd liep de Broekenhuisformatie achter de feiten aan en dit resulteerde in een terecht verlies. Komende week zal DTS de rug moeten rechtten en proberen de punten thuis te houden tegen Joure. Deze wedstrijd start om 15.30 in Surhuizum.