Ga naar de inhoud

DTS wint na zinderende slotfase van Invicta

Eindelijk! Na bijna één jaar lang zonder korfbal staat er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Na de vele onderlinge wedstrijden eindelijk weer een echte krachtmeting voor DTS 1. En dat nota bene tegen één van de grote concurrenten van vorig jaar.

Een korte flashback: op 26 september 2020 speelde DTS ook thuis tegen Invicta, met als grote doel promotie naar de 2e klasse. DTS wist toen in een spannende wedstrijd te winnen met 17-15.

349 dagen later staan beide ploegen wederom tegenover elkaar, met opnieuw hetzelfde grote doel voor ogen. Dit jaar wel in een (op het oog) zwaardere poule, puntverlies zou gelijk een grote tegenslag betekenen.

Beide teams staan aan de start met een licht gewijzigde opstelling ten opzichte van vorig jaar. Zouden deze wijzigingen het verschil kunnen maken op een winderige middag op sportpark Woudlust?

DTS schoot net als vorig jaar supersnel uit de startblokken en kwam al snel op een 6-1 voorsprong. Door een aantal mooie combinaties, gecomplementeerd met een goed georganiseerde verdediging werd het Invicta ontzettend lastig gemaakt in de openingsfase. Dit resulteerde in een vroege Time-Out door oud coach Johan Boerma. Invicta kwam naarmate de 2e helft vorderde toch iets beter in de wedstrijd, met een aantal doelpunten over en weer. Ruststand: 8-6 in het voordeel van DTS.

Ook na de thee was het stuivertje wisselen in het veld. Toch was het Invicta die de aansluiting wist te vinden. Na zo’n 10 minuten stond een gelijke stand op het scorebord (10-10). De Broekenhuisformatie speelde in deze fase iets slordiger, waardoor Invicta kon uitlopen naar een minimale voorsprong van 12-14. Dit was het moment voor hoofdcoach Sietse Dijkstra om een aantal tactische wissels door te voeren. En met het nodige succes: binnen een aantal minuten stond de gelijke stand van 14-14 op het scorebord.

Beide ploegen naderden een zinderende slotfase met zenuwslopende momenten. Het was Invicta die als eerste de voorsprong wist te behalen. DTS wist gelukkig snel de gelijkmaker binnen te schieten met een afstandsschot. 15-15 leek de eindstand te gaan worden, totdat in de laatste minuut van de wedstrijd een strafworp werd verdient.

Door de gescoorde strafworp wist DTS in de slotfase tóch de zwaarbevochten overwinning binnen te slepen. Een schitterende opening van het korfbalseizoen voor de hoofdmacht van DTS!

DTS speelt a.s. zaterdag, 18 september, de volgende wedstrijd in Leeuwarden. Pallas 1 – DTS 1 start om 16.15 op sportcomplex Nylan.

Graag tot dan!