Ga naar de inhoud

Jaarverslag DTS E1

De eerste competitie van het seizoen begint zoals altijd op het veld rond september. Zo ook seizoen 2022/2023. Maar dit is al zo lang geleden. Hier een extra korte samenvatting: ging prima.

De E1 begon het korfbal jaar 2022/2023 met veel nieuwe leden. Anna, Alina, Jelte, Simon en Oebele kwamen erbij. Om de nieuwe leden goed voor te bereiden werd er snel een oefenwedstrijdje gepland tegen It Fean. De eerste echte zaal wedstrijd vond plaats op 3 december tegen De Walden. Schrik niet, we verloren meteen dik. De wedstrijd eindigde met een stand van 5-26. De wedstrijd daarna verloren we ook met 4-13 tegen TFS. Helaas ging het zo door. We verloren alle wedstrijden. De grootste domper was tegen DTL; 32-8 verloren. De tegenstanders waren stukken beter. Ons E1 team had veel nieuwe leden, die allemaal nog op stoom moesten komen. Het was bijna een geheel nieuw team. We speelden tegen tegenstanders die van veraf met 1 voet konden schieten. Dit is soms nog een lastige taak voor de selectie, laat staan de E-tjes. We kunnen het niet mooier maken dan het was, we waren gewoon verkeerd ingedeeld. Het was een uitputtende competitie. Wat we wel kunnen zeggen: “de E1 kan vanaf nu goed tegen tegenslagen.”

“Soms win je, soms leer je.”

Oke, snel door naar wat anders. DTS organiseert zo nu en dan een activiteit. Als je alles optelt, zijn het er nogal wat in 1 jaar.  Hier alle activiteiten waar DTS E1 aan mee heeft gedaan. Grote Clubactie, herfstactiviteit, DTS/Harkema mix dag, schoonmaakactie, ploegje van de week, pietentraining, jeugdactiviteit, schaatsen Thialf, paaseieren zoeken, schoonmaak ouders kantine (ook leuk), nog een schoonmaakactie door Surhuizum, DTS crazy 88, waterspelletjes en BBQ Party.  Shout out naar alle organisatoren hiervan!

De laatste veldcompetitie ging gelukkig beter. We moesten de eerste wedstrijd spelen tegen Zunobri uit Zuidhorn. Het werd 10-14 voor Zunobri. De coach was erg tevreden over hoe er gespeeld werd en de vele doelpunten. De wedstrijden erna werden allemaal gewonnen. De Pein/DTS: 2-3, Sparta/DTS: 2-14, DTS/Sparts: 7-3, DTS/De Pein: 8-5

Onze laatste wedstrijd was een kampioenswedstrijd tegen Zunobri. We hadden er vorige keer met vier doelpunten van verloren. Zunobri werd, ongeacht de uitslag, kampioen. Bij de jeugdteams geldt: gelijk aantal punten is kampioenschap delen. Wij zaten niet in deze comfortabele situatie. Wij moesten winnen om met een medaille naar huis te gaan. Zunobri maakte de eerste treffer. DTS was op het begin beter en zorgde voor een voorsprong van 3-6. Na de pauze kwam Zunobri terug met 6-6. Ze zette hun sterkste team in en wij hadden geen geluk meer met ons schot. 7-6, 8-6, 9-6, 10-6, 11-6 et cetera. Het werd 11-6. We mochten als team erg trots zijn en hadden na de tijd een raketje verdiend; goh heerlijk.

“Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.”

DTS E1