Ga naar de inhoud

Pakt DTS 2 tegen Elburg eerste overwinning?

Na de net verloren wedstrijd in de zaal van Sparta 2 van vorige week (10-9) gaat DTS 2 dit keer knokken tegen Elburg 2. Zaterdagmiddag 3 december om 14:30 zit de tribune vol met hartelijke DTS-supporters. Waardoor de wedstrijd algeheel kan beginnen.

“Het was slordig, maar de geestdrift was aanwezig”.

DTS kwam meteen op stoom. De eerste twee doelpunten waren voor DTS. Het lukte helaas niet om de voorsprong te behouden. De doelpunten vielen om en om, waardoor er de eerste helft geen sprake was van een voorloper. Gedurende de wedstrijd waren er meerdere val partijen, waaronder één op het eind. Daarover later meer. In de eerste helft werd het verschil tussen de beide ploegen niet groter dan twee. Het stond 6-7 wanneer het tijd was voor rust en overleg.

Een tijdje na de rust werd erop een gegeven moment niet meer gescoord door DTS. Het leek net alsof er een laagje folie rond om de korf zit. In het laatste stadium van de wedstrijd schoot Elburg de een na de andere erin. De stand ging van 9-9 naar 10-13. DTS gaf niet op. We hielden ons Friese imago in stand door het liedje Ruchhouwer van de De Hûnekop eer aan te doen. We speelden als taaie vechtjassen door de bittere achterstand in de slotfase.

De laatste minuten werden met spanning gespeelt, ook buiten het veld waren er zweterige waterdruppels aanwezig op de voorhoofden. Er werd besloten om de acteerkunsten uit de doos te halen. Eén van de DTS-spelers ging op de grond liggen; Neymar was er niks bij. Hierdoor moet het spel op stop worden gezet (nieuwe regel paragraaf 4.6b) en mag er een wissel ingevoerd worden. De scheidsrechter veroorloofde dit niet en liet het spel in huidige vorm doorgaan. De laatste paar seconden waren voor DTS. Er waren nog een aantal schotkansen, maar daar bleef het bij. Eindstand: 12-13.

Volgende week spelen DTS 1 & 2 weer thuis in Harkema tegen DTG uit De Trime.

Namens DTS 2 zien wij u volgende week graag terug en wensen wij u fijne feestdagen.