Ga naar de inhoud

Transferperikelen

Het reguliere korfbalseizoen zou al een tijdje afgerond zijn. Was DTS gepromoveerd, had het in de middenmoot rondgezworven of zou er zelfs degradatieangst naar boven zijn gekomen? We zullen het natuurlijk nooit weten. Wat we wel weten is dat, zoals na elke seizoen, de geruchtenmolen wat betreft mogelijke transfers weer op volle toeren ging draaien! Ondanks dat spelers en coaches zich amper in de kijker konden spelen door de geschrapte competitie werd er veel gespeculeerd. Zou het einde van het tijdperk Havic DTS iets gaan opleveren? Zou Janine bij DTS blijven korfballen? Kloppen er binnen de club nog spelers aan om het laatste stapje naar de hoofdmacht te maken? En wat te denken van de man die alles in goede banen probeert te leiden bij DTS, blijft hij of gaat hij voor een stapje hogerop? Laten we beginnen bij de nieuwe aanwinsten.

Marc Geertsma

Een jaar geleden koos Marc, die zijn gehele jeugdloopbaan bij DTS had doorlopen, voor een nieuw avontuur. Hij sloot zich aan bij de Havics met als doel Nederlands kampioen te worden in Ahoy Rotterdam. Ondanks dat ze het seizoen prima waren gestart gooide het coronavirus al gauw roet in het eten.. De gedroomde korfbalfinale zou nooit plaatsvinden en in verband met leeftijden was er geen optie voor een herkansing. De spelers van Havic gaan allemaal hun eigen weg, en zie daar! Na stevige onderhandelingen, gesprekken met de club over de visie en toekomstplannen koos Marc voor een terugkeer! Hij sluit komend seizoen aan bij de selectie en mag proberen een plekje in DTS 1 te bemachtigen. We wensen Marc veel succes bij z’n missie en zijn blij de Surhuzumer terug te zien in het rood wit van DTS!

Marc Geertsma

Jesse Meerstra

Als zoon van voormalige spelers Piet & Gea en gewaardeerd jeugdlid is ook Jesse waarschijnlijk al bekend bij de supporters van DTS. Zlatan, zoals velen Jesse inmiddels kennen, nam een korte pauze in zijn carrière. Een halfjaar bracht Jesse door in Spanje. Hoewel het warme weer, en overigens niet alleen het weer, erg gewaardeerd werd door deze boomlange rebounder werd de Lustenburg toch weer zijn thuisbasis. Voor komend seizoen sluit ook Jesse aan bij de selectie om een plekje te bemachtigen. Wij wensen deze hippie, zoals te zien op de foto, veel succes en hopen hem snel weer op een feestje, en anders op veld, te zien schitteren!

Jesse Meerstra

Sven Hiemstra

Sven speelde al verschillende seizoenen in de jeugd bij DTS. Hij stroomde vervolgens door naar de senioren, maar vond in die periode ook de sportschool uit. ‘Sven the man’ was daarna meer in de gewichten dan op Woudlust te vinden. Nu, na een jaar, wordt het korfballen toch wel steeds meer gemist door deze teamsport man. Hij heeft daarom besloten om weer mee te draaien in de voorbereiding van de selectie. We zijn benieuwd hoever Sven het gaat schoppen met deze comeback. Succes!

Sven Hiemstra

Nynke Batema

Na de terugkeer van de drie heren, is DTS ook aan de dames kant flink actief op de transfermarkt! Met de aanwinst van Nynke laat DTS zien dat ze ook slim kunnen handelen, Nynke is namelijk transfervrij opgepikt! Haar gehele jeugd heeft Nynke gespeeld voor KV Harkema, waar ze in haar laatste seizoen de hoofdmacht had bereikt. Veel teamgenoten stopten met korfballen waarna ook Nynke even rustig aan deed. Nadat ze dit voorjaar al begonnen was haar conditie op peil te houden bij DTS besloot de club haar een aanbieding te doen. Komend seizoen zal ook Nynke proberen een plekje in de selectie te bemachtigen. De vraag is of haar status als Harrekiet, net als dat van de trainer haar een lichte voorsprong geeft voor die gewilde plekjes. Ook is het de vraag of ze misschien kan leunen op de chemie met Eelke, hij kwam vorig jaar al over van KV Harkema en was daar teamgenoot van Nynke.

Nynke Batema

Nynke Spijker

Directeur korfbalzaken bij DTS doet niet rustig aan kan u met Nynke numero 2 alweer de vijfde aanwinst presenteren. Van alle transfers is dit misschien wel de meest opvallende. Nynke wordt namelijk overgenomen van eeuwige rivaal DKV (drie kilometer verderop). Het is nog onduidelijk of DTS flinke salarissen aan heeft geboden of dat Nynke misschien gewoon gecharmeerd was van de huidige ploeg bij DTS. Feit is wel dat ze haar handtekening heeft gezet onder een contract van een jaar, met een optie tot verlenging. Ze geeft haar vaste basisplaats bij DKV 1 op en gaat voor een poging om de hoofdmacht van DTS te halen. Wij wensen Nynke veel succes!

Nynke Spijker

Met Marc, Jesse, Sven Nynke en Nynke is er in theorie een geheel nieuw vak(+ een wissel) aangesloten bij de selectie, super natuurlijk! Het betekent dat de concurrentiestrijd fel zal gaan worden en dat maakt het voorseizoen al erg interessant. Ten opzichte van vorig jaar zal er echter één speelster niet meedoen in deze strijd voor een plek in de selectie.

Janine Vonk

Janine is als jongste dochter van de korfbalfamilie Vonk een vaak gezien lid bij DTS. Toen Janine twee jaar geleden vanuit de A1 aansloot bij de selectie wist ze meteen een basisplaats bij DTS1 te bemachtigen. Ze draaide een goed seizoen en hoefde niet bang te zijn haar plek te verliezen. Ook tijdens het afgelopen korfballoze seizoen bleef ze actief bij de club, onder andere als trainer/coach bij de jeugd. Ze zit vol ambitie om een echte top korfbalster te worden en ging daarom stiekem ook om haar heen kijken. Wat is nou de beste route voor die korfbal carrière die ze verlangt? Na wikken en wegen kruisten de wegen van Janine en korfbalclub CSL. Een ploeg dat uitkomt in de 1e klasse (en overgangsklasse in de zaal) met problemen aan de dames kant. Een kleine kanttekening daarbij, misschien niet geheel toevallig, maar ook de club waar vriend Jelmer net een transfer naartoe heeft gemaakt. Komend seizoen gaat Janine haar kansen proberen te pakken bij CSL op weg naar wie weet wat voor moois. Natuurlijk gaan wij bij DTS Janine erg missen, zowel in als buiten het veld. Gelukkig draagt Janine DTS nog steeds een warm hart toe en hopen we haar nog vaak te zien op Sportpark Woudlust (en in de Praetkoer..). Succes in Britsum!

Janine Vonk

Tot op dit moment zijn dit de transfers die bevestigd zijn door de betrokken clubs. In de wandelgangen wordt nog wel steeds veel gespeculeerd. Zo maakte Wobbe de Haan onverwachts een aantal minuten tijdens een onderling duel tussen DTS 1 en 2, wat zou dat betekenen? En wat te denken van de technische staf rondom DTS 1, 2 en 3? Zou de TC hier samen met de hoofdcoach nog versterking aan willen toevoegen? Houd de online kanalen in de gaten om niets te missen.

Zaterdag 11 september start de competitie en dan zullen we zien welke spelers het veld betreden bij de hoofdmacht, DTS 2 en 3. Komt dat zien!