Ga naar de inhoud

Wedstrijdverslag DTS 2 – LDODK 5

Op 10 oktober 2020 speelde DTS 2 haar laatste officiële wedstrijd. Nu, op 11 september 2021, mochten de spelers het veld eindelijk weer betreden voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De tegenstander? LDODK.

Speelt DTS 2 dan in de korfballeague hoor ik u denken? Nee, helaas is dat niet gelukt en spelen we ‘gewoon’ tegen het 5e team uit Gorredijk. Hoewel DTS 2 (nog) niet in de korfballeague speelt is het team een perfecte mix van talent, ervaring, snelheid en slimmigheid. Het aanstellen van succes coach Halbe (in zijn eerste termijn zowel kampioen in de zaal als op het veld met DTS 2) past daar perfect bij. DTS 2 heeft in de nieuwe samenstelling dan ook veel ambitie en wil, ondanks de op voorhand zware poule, meestrijden om het kampioenschap.

Na wat kleine vertragingen werd er uiteindelijk om 17:45 gefloten voor de start van de wedstrijd. Het was LDODK dat op voorsprong kwam, maar met twee afstandsschoten van Geertje en Enne Jan werd de leiding in de wedstrijd al meteen weer overgenomen. Het spel in de eerste helft tegen een team met louter ervaring (en lengte..) was prima en de scores bleven gelijk opgaan. De ruststand was dan ook 6-6. In eerste instantie was het LDODK dat het best uit de startblokken kwam in de tweede helft met twee rake afstandsschoten. DTS liet het er echter niet bij zitten. Door rustig door te spelen en de goede kansen te benutten waren de volgende 4 doelpunten voor DTS, 10=8. Het bleef ook hierna gelijk opgaan. Er werd een aantal keren gewisseld, maar de beslissing wilde maar niet vallen. Op het moment dat de laatste minuut werd in gegaan, stond er een score van 14-15 voor de bezoekers op het scorebord.

De slotminuten bij DTS 1 kende een zinderende ontknoping, en zo geschiede het ook bij DTS 2. Een Koenbal in het aanvalsvak leidde, net als bij DTS 1, tot een strafworp. Gelukkig wist invalster Esmee haar zenuwen te bedwingen en zette ze met een prima strafworp de eindstand op 15-15. Gezien de wedstrijd was dit een prima punt om de competitie mee te beginnen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Kinea 2 op de planning. Wij hopen u in de Knipe te zien, tot dan!