Ga naar de inhoud

Wobbe de Haan benoemd tot erelid van DTS

Op vrijdag 24 maart 2023 hield DTS zijn jaarlijkse ledenvergadering. Dat het een bijzondere ledenvergadering zou worden stond van te voren vast, maar dat hij zo bijzonder zou worden had niemand kunnen voorspellen.

Op de agenda stonden belangrijke punten als toekomstige bouwactiviteiten op het korfbalveld, samenwerking met andere korfbalverenigingen, contributie aanpassing, bestuursverkiezing, vrijwilligers, maar de grote verrassing stond niet op de agenda. Met een opkomst van 43 leden was het een prima bezochte ledenvergadering en konden we om 19.45 starten.

Tijdens de ledenvergadering kregen we hoog bezoek van onze burgemeester Oebele Brouwer. De burgemeester onderbrak met zijn komst de ledenvergadering, om Wobbe de Haan te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor al zijn vrijwilligersactiviteiten voor de gemeenschap en zijn jarenlange bijdrage aan onze korfbalvereniging DTS. Onder het toeziend oog van vele familieleden en vrienden vond de uitreiking plaats en was de kantine tot de nok toe gevuld.

Behalve de koning, behaagt het ook onze korfbalvereniging om Wobbe te eren en met trots te mogen benoemen tot erelid van onze vereniging. In navolging van Jan Kalsbeek, Rommert Kats, Hennie Kats en Jelle de Vries, kunnen we nu aan deze bijzondere lijst van leden Wobbe de Haan toevoegen.

Wobbe is 23 jaar bestuurslid geweest waarvan 17 jaar secretaris. Buiten dit was Wobbe jarenlang bondsscheidsrechter, beoordelaar, materiaalman, trainer en betrokken bij allerlei activiteiten. Wobbe wordt beschouwd als een echte verenigingsman die bijzonder veel voor de vereniging heeft betekent over al deze jaren. Met zeer veel trots hebben we Wobbe de titel van erelid mogen toekennen en hopen hem, ondanks de uitdagende situatie waarin hij momenteel verkeerd, ook de komende tijd te mogen begroeten bij onze korfbalwedstrijden en gezellige sportcomplex.

Zoals gezegd zijn het voor Wobbe en zijn familie momenteel uitdagende tijden qua gezondheidstoestand. Via deze weg willen we als vereniging Wobbe en de familie laten weten dat we achter hen staan en zullen steunen.

Meer foto’s zijn terug te vinden op de website van DTS (www.kvdts.nl) onder ‘Interactief – Foto-galerij’.

Namens de vereniging,

Ronald Wassink
Voorzitter kv DTS