Ga naar de inhoud

DTS degradeert naar 3e klasse na twee nederlagen

Op zaterdag 7 oktober speelde DTS de return tegen DTL. DTS kwam na enkele aanvallen op een 1-0 voorsprong. DTL pakte daarna het initiatief en kwam op 1-4. Met twee doelpunten maakte DTS de aansluiting weer. Vervolgens pakte DTL opnieuw een ruimere voorsprong tot 5-8. Richting de rust kwam DTS opnieuw dichtbij DTL door op 7-8 te komen. Het lukte DTS steeds net niet om DTL in te halen. In de tweede helft lukte het DTS ook niet meer om de aansluiting te houden. De Broekenhuisformatie was niet meer bij machte om goed aanvalsspel op te zetten, waardoor de spanning uit de wedstrijd was. DTL won de wedstrijd uiteindelijk met 12-18. Voor DTL waren dit belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Voor DTS waren het teleurstellende verliespunten in de strijd tegen degradatie.

Zaterdag 14 oktober speelde DTS de uitwedstrijd tegen De Granaet. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond De Granaet onderaan met 1 punt en DTS vlak daarboven met 3 punten. Om degradatie te voorkomen moest DTS minimaal gelijk spelen (i.v.m. eerder onderling resultaat van 18-18). DTS ging voortvarend van start deze middag. In korte tijd kwam het op een 0-3 voorsprong. De Granaet kwam echter langzaam dichterbij tot 3-4. DTS bouwde daarna een ruime voorsprong op door op 4-8 te komen. Wederom wist De Granaet het gaatje stap voor stap te dichten en met drie doelpunten op rij voor rust kwam de stand op 10-10. In de tweede helft lag daardoor alles weer open. Opnieuw was het DTS dat een voorsprong wist te pakken middels een aantal mooie aanvallen. Na een 10-13 en 12-15 stand gaf DTS de voorsprong uit handen door De Granaet op 15-15 te laten komen. DTS kwam nog eenmaal op voorsprong met 15-16, waarna De Granaet de leiding met 17-16 overnam. DTS verloor het momentum in de slotfase van de wedstrijd en keek tegen een 19-17 achterstand aan. Uiteindelijk kwam DTS nog tot 19-18, maar in de ultieme slotfase vielen geen doelpunten meer. Deze nederlaag betekent dat DTS degradeert naar de 3e klasse voor de aanstaande voorjaarscompetitie.

In november start de zaalcompetitie waar DTS zal uitkomen in de 2e klasse. Iedereen bedankt voor de support afgelopen veldseizoen en tot ziens bij de zaalwedstrijden!