Ga naar de inhoud

Even voorstellen: Nynke Batema

Vanaf komend seizoen komt Nynke Batema onze selectie versterken. Inmiddels traint ze al een aantal weken met de selectie mee, hoog tijd om haar ook aan de rest van de club voor te introduceren! We stelden Nynke een aantal vragen om haar beter te leren kennen!

Als introductie: vertel eens wat over jezelf!

Ik ben Nynke Batema, 19 jaar en ik kom uit Harkema. Ik loop op dit moment stage in de gehandicaptenzorg, en zit in het laatste jaar van mijn opleiding. Ik hoop dit deze zomer af te ronden! Verder vind ik het leuk om gezellig met vriendinnen te zitten, en om lekker op stap te gaan, hopelijk kan dat straks weer snel!

Hiervoor korfbalde je bij Harkema,  waarom heb je besloten naar DTS te gaan?

Bij Harkema stopten afgelopen jaar veel selectieleden, waardoor ik niet meer met leeftijdsgenoten kon korfballen. En DTS leek me een hartstikke gezellige club, en ook nog eens lekker dichtbij, dus die keuze was snel gemaakt!

En wat is je ambitie voor het komende seizoen?

Ik heb voor mezelf niet echt een doel om in een specifiek team terecht te komen. Ik vind het gewoon heel leuk dat ik weer kan korfballen. Plezier is dus voor mij het aller belangrijkste.

Je traint nu al een aantal weken met ons mee,  wat vind je tot nu toe van de trainer? Wees vooral eerlijk!

Nou als ik eerlijk moet zijn…  Neehoor de trainingen van Sietse zijn echt super leuk! Ik hoor veel spelers in de selectie wel een beetje zeuren als er weer allemaal pionnetjes op het veld staan, maar dat vind ik juist wel mooi!

Als afsluiter hebben we nog een aantal korte vragen, aan jou de keuze:

 • Aanval of verdediging
  Aanval!
 • Avond of ochtendmens?
  Zeker een avondmens!
 • Zaal of veld?
  Zaal!
 • Zomer of winter?
  Zomer!
 • Nederlandstalige muziek? Of niet?
  Doe mij maar Nederlandstalig!
 • Bier of wijn?
  Wijn!
 • Scoren of aangeven?
  Scoren natuurlijk!
 • 1e, 2e, of 3e helft?
  De 3e!

Wist je dat: De selectie na dit interview een oefenwedstrijd speelde, en dat die wedstrijd ook écht drie helften had? We laten even in het midden of Nynke dit bedoelde