Ga naar de inhoud

DTS 1 pakt één punt in laatste drie wedstrijden

Na de nipte winst in de derby tegen It Fean/Boelenslaan op de eerste competitiedag, stonden de wedstrijden tegen DTL, De Granaet en de return tegen It Fean op het programma.

Op 17 september reisde DTS af naar DTL in Hantum. DTS had een off-day; DTL was in bepaalde fasen erg scherp in de afronding, waar DTS grote moeite had om tot kansen te komen. Dit leidde tot een 10-3 achterstand bij rust. In de tweede helft kwam DTS nog ietsje dichterbij tot 12-7, maar de winst was niet meer haalbaar. De eindstand was 14-8.

24 september kwam De Granaet op bezoek op Sportpark Woudlust. De Granaet stond voorafgaand aan de wedstrijd puntloos onderaan en DTS staat vlak daarboven met twee punten. Deze najaarscompetitie wordt een nieuwe competitieopzet gehanteerd, en speelt DTS in een poule van vier waarbij na zes wedstrijden de nummer één promoveert en de nummer vier degradeert. Vandaag stonden er dus belangrijke punten op het spel met het oog op de ranglijst. Tot de 4-4 bleven beide ploegen elkaar in het spoor, maar daarna wist De Granaet afstand te nemen tot 5-8. Tegen het einde van de eerste helft maakte DTS met de 8-9 de aansluitingstreffer. De Granaet wist vlak voor rust toch nog een doelpunt mee te pikken, waardoor de ruststand 8-10 was.
Na een flinke regenbui tijdens de rust kwamen beide ploegen het veld weer op voor de tweede helft. De Granaet liep na rust opnieuw uit tot 10-15. Voor DTS was het nu zaak om een eindsprint in te zetten om toch nog een resultaat te kunnen behalen. Dit lukte echter maar deels. DTS kwam dichterbij tot 12-15, maar daarna was het ook weer redelijk snel 13-17. Vanaf dat punt kwam DTS langzaamaan dichterbij en zette de stand op 17-17. Van afstand scoorde De Granaet de 17-18. In de laatste minuut kreeg DTS een strafworp mee en zette de eindstand daarmee op 18-18.

Zaterdag 30 september ging DTS op bezoek bij It Fean/Boelenslaan. De beginfase deed herinneren aan de eerste helft tegen DTL twee weken daarvoor. DTS kwam niet lekker in haar spel, terwijl It Fean/Boelenslaan een sterke fase had waarin ze makkelijk tot scoren kwamen. Dit maakte dat DTS op een gegeven moment tegen een 13-3 achterstand aankeek. Vlak voor rust lukte het De Broekenhuisformatie om de achterstand nog iets draaglijker te maken door tot 14-7 te komen.
Na rust was het aan DTS om zich te herpakken. Met twee doelpunten aan de kant van DTS werd het 14-9. It Fean/Boelenslaan liep daarna weer uit tot 16-10, waarna DTS weer op 16-12 kwam. Richting het einde van de wedstrijd scoorde DTS de 18-15. Vanaf dat punt liep de spanning toch nog op en ontstonden er chaotische situaties. It Fean/Boelenslaan wist de voorsprong echter te behouden. De wedstrijd eindigde in 21-16.

Aanstaande zaterdag 6 oktober speelt DTS de thuiswedstrijd tegen DTL om 15:30 in Surhuizum op Sportpark Woudlust.