Ga naar de inhoud

DTS begint zaalcompetitie met gelijkspel tegen DWA/Argo

Op zaterdag 11 november 2023 ging de zaalcompetitie van seizoen 2023/2024 van start. Voor DTS, dat dit zaalseizoen opnieuw uitkomt in de 2e klasse, begon dit seizoen met een thuiswedstrijd in Harkema. De tegenstander op deze eerste competitiedag was DWA/Argo uit Winsum.

De eerste twee treffers vielen aan kant van DTS. DWA/Argo kwam nadien op gelijke hoogte, waarna beide ploegen tot 4-4 elkaar in evenwicht hielden. De Broekenhuisformatie ging vanaf dat punt een sterke fase in en bouwde een voorsprong op. Bij rust was de stand 12-7 in het voordeel van DTS.

In de tweede helft lukte het DTS niet om deze ruime voorsprong vast te houden. DWA/Argo kwam goed uit de kleedkamers en verkleinde het gaatje tot 13-11. DTS wankelde enigszins, maar het lukte toch om de score uit te breiden tot 15-11. Ondanks de redelijke voorsprong van DTS, heerste het gevoel dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. DTS had meer moeite om tot afronding van kansen te komen, waar DWA/Argo meer en meer in de wedstrijd kwam. DWA/Argo kroop langzaamaan dichter naar DTS toe, waardoor de stand op een bepaald punt 17-16 was. Een spannende slotfase was aanstaande… DTS wist middels een strafworp de 18-16 te scoren. Het lukte DTS echter niet om deze voorsprong vast te houden. Met twee doelpunten van afstand kwam DWA/Argo in de ultieme slotfase op 18-18. Beide ploegen konden dus een punt mee naar huis nemen vandaag. Gezien de stand en het spel in de eerste helft voelde dit voor DTS toch teleurstellend. Hoe dan ook, de wedstrijd biedt genoeg perspectief voor de aankomende wedstrijden.

Volgende week zaterdag 18 november 2023 speelt DTS 1 om 20:00 de uitwedstrijd tegen Udiros/Kinea 1 in Nieuwehorne. Voorafgaand speelt DTS 2 om 18:30 tegen Udiros/Kinea 2.