Ga naar de inhoud

DTS eindigt 2023 met twee nederlagen tegen It Fean/Boelenslaan en Emmeloord

Het zaalseizoen 2023/2024 is voor DTS moeizaam van start gegaan. Tot nu toe waren er twee puntjes gesprokkeld door twee keer een gelijkspel. Op zaterdag 9 december stond de derby tegen koploper It Fean/Boelenslaan op het programma. In de beginfase bleven beide teams elkaar in het spoor tot een stand van 7-6. Daarna wist DTS een gaatje te slaan, waardoor de Broekenhuisformatie met een 9-6 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft keerde het tij voor DTS echter al snel. De doelpuntenproductie van DTS haperde, terwijl It Fean/Boelenslaan wel scherp was in de afronding. DTS wist het tij niet te keren, waardoor het op een gegeven moment tegen een 11-15 achterstand aankeek. Met moeite kwam DTS nog op 14-15, maar It Fean/Boelenslaan nam daarna al snel weer enige afstand. Na een hoopvolle eerste helft was het DTS wederom niet gelukt om een goede start van de wedstrijd voort te zetten. De eindstand was 15-19.

Op zaterdag 16 december kwam Emmeloord op bezoek in sporthal De Fûgelkamp in Harkema. DTS pakte een snelle 2-0 voorsprong, maar gaf die voorsprong binnen een aantal minuten weer uit handen. Tot de 6-7 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Vervolgens was het Emmeloord dat afstand nam van DTS en richting het einde van het eerste helft uitliep tot 8-12. Het eerste doelpunt in de tweede helft was voor Emmeloord, maar daarna pakte DTS de draad weer door langzaamaan de aansluiting te vinden en de stand op 15-15 te zetten. De wedstrijd lag op dat moment weer helemaal open. Emmeloord pakte opnieuw de voorsprong, 15-17. DTS herpakte zich opnieuw en wist daarmee op een 19-18 voorsprong te komen. Echter stond er nog veel tijd op de klok en was de spanning weer helemaal terug. Vervolgens was het de beurt aan Emmeloord om het initiatief in de wedstrijd terug te pakken, waardoor DTS weer tegen een 19-21 achterstand aankeek. Ook nu kwam DTS weer terug in de wedstrijd door de stand op 21-21 te zetten. De ultieme slotfase brak aan waarin het daarna 22-22 werd. Van afstand maakte Emmeloord twee minuten voor tijd de 22-23 en daarna volgde al snel de 22-24. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar in de laatste minuut maakte DTS nog de aansluitingstreffer. Ook Emmeloord scoorde daarop weer de 23-25. Ook nu was er nog steeds tijd over, wat DTS de kans gaf om de 24-25 nog te scoren, maar jammer genoeg voor DTS maakte Emmeloord de slottreffer. Daarmee eindigde deze doelpuntrijke wedstrijd in 24-26. Dit betekende een teleurstellende nederlaag voor DTS in een wedstrijd waar wederom voldoende kansen waren geweest om de winst over de streep te trekken. Hoewel DTS nog nog steeds met 2 punten op de laatste plaats in de 2e klasse B staat, zijn er voor DTS en coach Otto van Zanden voldoende aanknopingspunten om in het nieuwe jaar de competitie met goede moed te vervolgen.

Fijne feestdagen en een gezond en sportief 2024 gewenst!

Op zaterdag 13 januari 2024 speelt DTS om 19:30 in Zevenhuizen tegen Sparta (Ze). Voorafgaand spelen beide 2e teams tegen elkaar om 18:15.