Ga naar de inhoud

DTS goed van start tegen Spannum

Na een lange periode zonder competitiekorfbal is de veldcompetitie in het eerste weekend van september weer van start gegaan. Voor DTS stond de wedstrijd tegen Spannum op het programma. De wedstrijden tegen Spannum waren tot dusver nog nooit eenvoudig voor DTS, dus ook vandaag zou DTS direct op scherp moeten staan.

In de beginfase van de wedstrijd pakte DTS een 1-4 voorsprong, alhoewel Spannum in het spoor van DTS bleef tot een stand van 5-6. Het was duidelijk dat DTS het zich niet kon veroorloven om ook maar een moment te verslappen. Vanaf dit moment herpakte DTS zich echter en wist het richting de rust geleidelijk een 5-11 voorsprong op te bouwen.

Na rust kon DTS de voorsprong behouden, al bleef ook Spannum in deze fase van de wedstrijd meescoren. Vanaf een stand van 10-15 was het verzet van Spannum gebroken en kon DTS de stand uitbreiden. Bij het laatste fluitsignaal stond een eindstand van 10-21 op het scorebord. DTS kon de welverdiende eerste twee punten meenemen naar Surhuizum.

Ook DTS 2 deed goede zaken in de eerste speelronde. Via een 1-5 ruststand werd de Parabool 4 gemakkelijk aan de kant gezet met 4-18 als eindstand.

Volgende week speelt DTS 1 om 15:30 op Sportpark Woudlust in Surhuizum tegen Joure 1. DTS 2 speelt om 17.00 tegen Flamingo’s 3.