Ga naar de inhoud

DTS in tweede helft langs DTL

Op zaterdag 3 oktober ging DTS op bezoek bij DTL in Hantum. Uit eerdere ontmoetingen was gebleken dat DTL geen eenvoudige tegenstander is voor DTS.

De beginfase van de wedstrijd verliep zonder doelpunten. Na enige tijd was het DTL dat de score opende. Vanaf dat moment kwam de wedstrijd los en was het DTL dat een 3-1 voorsprong nam. Na de 3-2 slaagde DTS er niet in om in het spoor van DTL te blijven. DTL was in deze fase van de wedstrijd trefzeker en kwam op 9-4. Ook in de fase richting rust kreeg DTS nog geen grip op de wedstrijd. Met een stand van 10-7 werd er gerust.
Alhoewel DTS een behoorlijke inhaalslag te maken had in de tweede helft, lagen alle kansen nog open. De Broekenhuisformatie startte sterk na rust en begon beetje bij beetje de achterstand in te halen. Bij een stand van 11-10 scoorde DTS van afstand de gelijkmaker en vanaf dat moment nam DTS de leiding in de wedstrijd. DTS sloeg een aantal keren een klein gaatje, maar DTL hield continu de aansluiting. In de slotfase wist DTS de bevrijdende 16-19 te scoren, waarmee de overwinning niet meer in gevaar kon komen. Het laatste doelpunt viel aan de kant van DTL en bracht de eindstand op 18-20 in het voordeel van DTS. Na een zwakke eerste helft wist DTS uiteindelijk toch de overwinning over de streep te trekken.

Volgende week zaterdag 10 oktober speelt DTS om 15:30 tegen Lintjo in Olderberkoop.