Ga naar de inhoud

DTS kruipt door het oog van de naald tegen DTL

Zaterdag 15 oktober speelde DTS de thuiswedstrijd tegen DTL. Op basis van de afgelopen jaren blijkt DTL altijd een lastige tegenstander te zijn voor DTS en zo ook vandaag…

Onder regenachtige omstandigheden floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. In korte tijd keek DTS al tegen een 2-0 achterstand aan, die geleidelijk aan werd omgebogen in een 3-2 voorsprong. Deze voorsprong was echter niet van lange duur, aangezien DTL op 3-4 wist te komen. Nadat DTS de gelijkmaker had gemaakt, greep DTL het momentum in de wedstrijd en liep uit naar 5-8.

Aangezien DTS in de eerste helft niet bij machte was geweest om het initiatief in de wedstrijd te nemen, was het in de tweede helft aan DTS om de aansluiting weer te gaan vinden. Daarentegen kwam DTL met een doorloopbal op 5-9. De scherpte ontbrak bij DTS, waardoor DTL steeds mee kon blijven scoren tot een stand van 8-12. Vanaf dat punt in de wedstrijd herpakte DTS zich en werd de stand gelijkgetrokken tot 12-12. DTL pakte daarna redelijk snel de voorsprong weer in handen door de 12-13 te scoren. In de slotfase van de wedstrijd lukte het DTS om een 15-13 voorsprong op te bouwen. In de laatste minuut scoorde DTL nog van afstand de 15-14, maar de overwinning kwam voor DTS niet meer in gevaar. Ondanks het moeizame verloop van deze wedstrijd was het DTS met een comeback in het laatste kwartier toch gelukt om uiteindelijk te overwinning over de streep te trekken.

Op zaterdag 22 oktober speelt DTS om 17:00 tegen Olympia in Twijzel. Voorafgaand speelt DTS 2 om 15:30 tegen Olympia 2.