Ga naar de inhoud

DTS pakt overwinning op DWA/Argo

Zaterdag 8 oktober reisde de selectie van DTS af naar Winsum in Groningen voor de wedstrijden tegen DWA/Argo. De bekerwedstrijd tegen Joure op 5 oktober was door DTS met 10-13 verloren, waardoor DTS uitgeschakeld is in de bekercompetitie. In de reguliere competitie heeft DTS echter de (gedeelde) eerste plaats te verdedigen, dus ook vandaag was DTS vastberaden de punten mee naar Surhuizum te nemen. Nadat DTS 2 deze middag de overwinning op DWA/Argo 2 had veiliggesteld, was het aan DTS 1 om ook voor de winst te gaan.

In het begin van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite om tot scoren te komen, waardoor het eerste doelpunt pas na enkele minuten viel aan de kant van DTS. Nu DTS eenmaal ‘los’ was, wist het de voorsprong uit te breiden naar 0-3. Van afstand wist DWA/Argo de 1-3 te scoren. Opnieuw lukte het DTS om de voorsprong te vergroten naar 1-6. Met het einde van de tweede helft in zicht, viel aan beide kanten nog een doelpunt, waarmee de ruststand 2-7 was in het voordeel van de Broekenhuisformatie.

Na rust zette DTS van afstand de 2-8 op het scorebord. Nadien wist DWA/Argo de voorsprong van DTS langzaam te laten slinken tot een stand van 7-10. DTS moest even een tandje bij zetten, wat succesvol was en leidde tot een serie van drie doelpunten. Met een stand van 7-13 was het vervolgens DWA/Argo dat met drie doelpunten het gat weer kon verkleinen tot 10-13. Ook nu lukte het DTS weer om verder uit te lopen en de wedstrijd in het slot te gooien. De eindstand werd uiteindelijk 11-15.

Zaterdag 15 oktober speelt DTS 1 om 15:30 thuis op Sportpark Woudlust tegen DTL 1. Voorafgaand speelt DTS 2 om 14:00 tegen DTL 2.