Ga naar de inhoud

DTS pakt overwinning op Invicta/Frigro

Zaterdag 26 september vond op sportpark Woudlust te Surhuizum de streekderby tussen DTS en Invicta/Frigro plaats. Onder leiding van coach Sietse Dijkstra wilde DTS alles op alles zetten om vandaag de twee punten binnen te halen.

DTS begon sterk aan de wedstrijd, waardoor de Broekenhuisformatie een 3-0 voorsprong kon nemen. Middels een vrije bal was het Invicta dat op 3-1 kwam. DTS hield echter het initiatief in de wedstrijd en liep naar tot een stand van 6-2. DTS slaagde er in om Invicta/Frigro op gepaste afstand te houden. Op een bepaald punt wist Invicta/Frigro bijna weer de aansluiting te vinden door van afstand de 8-6 te scoren. In de laatste fase van de eerste helft wist DTS de voorsprong echter weer te vergroten.

Met een 11-7 stand ging de tweede helft van start. Het was duidelijk dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was. Opnieuw was het DTS dat tot tweemaal toe tot scoren wist te komen. Vanaf dat moment zette Invicta/Frigro de achtervolging in. Langzaamaan zag DTS de voorsprong slinken tot 15-14. Nu was het Invicta/Frigro dat de druk opvoerde. Vlak nadat DTS op 16-14 kwam, maakte Invicta/Frigro opnieuw de aansluitingstreffer. Uiteindelijk was het DTS dat aan het langste eind trok door de stand in de laatste minuut op 17-15 te zetten.

Volgende week zaterdag  speelt DTS om 15:30 in Hantum tegen DTL.