Ga naar de inhoud

DTS pakt ruime overwinning op De Waterpoort

Op zaterdag 29 oktober speelde DTS de voorlopig laatste wedstrijd in de veldcompetitie. DTS ontving vandaag De Waterpoort op Sportpark Woudlust. De eerste wedstrijd tussen beide teams was begin september geëindigd in een krappe 15-16 overwinning voor DTS. Het doel van DTS was om de (gedeelde) eerste plaats in de poule te behouden en vandaag dus de twee punten in Surhuizum te houden.

De openingstreffer viel gelijk in de eerste aanval van DTS, maar ook De Waterpoort scoorde in hun eerste aanval direct de gelijkmaker. DTS kwam vervolgens op een 3-1 voorsprong, maar de Waterpoort maakte weer de aansluitingstreffer. In de gehele eerste helft gaven beide teams elkaar niet de kans om voorsprong van meer dan twee doelpunten te creëren. Daarnaast vielen aan beide kanten de doelpunten redelijk gemakkelijk, wat resulteerde in een 11-10 ruststand.

Na rust zette DTS een tandje bij en werd een 15-10 voorsprong opgebouwd. Met een doorloopbal scoorde De Waterpoort de 15-11, maar DTS bleef efficiënt in de afronding van kansen en liep uit tot 19-12. De Waterpoort wist op 20-14 te komen, waarna DTS opnieuw verder uitliep tot 22-14. De overwinning kwam voor DTS niet meer in gevaar. In de slotfase lukte het de Broekenhuisformatie om nog verder uit te lopen naar 26-16. Na een spannende eerste helft kon DTS door een sterke tweede helft de winst op De Waterpoort veiligstellen.

Na 8 van de 14 wedstrijden staat DTS samen met Joure op de eerste plaats in de 3e klasse A. Een resultaat waar met tevredenheid op terug kan worden gekeken. In het voorjaar van 2023 zal deze veldcompetitie worden vervolgd. Vanaf aanstaande week zal de voorbereiding op de zaalcompetitie weer starten. Door de promotie in zaalseizoen 2021-2022 zal DTS dit zaalseizoen uitkomen in de 2e klasse. Het laatste weekend van november zal de zaalcompetitie van start gaan. Iedereen bedankt voor de support en tot snel in de zaal!