Ga naar de inhoud

DTS pakt twee punten tegen DTG

Zaterdag 10 december speelde DTS de thuiswedstrijd tegen DTG uit Wijckel. Na een gelijkspel en een nederlaag, was het voor DTS vandaag zaak om de eerste overwinning binnen te gaan halen. De openingstreffer viel aan de kant van DTS, maar daarna wist DTG al snel de voorsprong over te nemen. Dit werd het patroon in een groot deel van de eerste helft. DTG nam steeds een kleine voorsprong, waarna DTS een aantal keer weer op gelijke hoogte kwam. Vanaf een 7-7 stand was het DTS dat voor de tweede keer een voorsprong in de wedstrijd nam. Met een 9-8 stand gingen beide teams de kleedkamers in voor de rust.

In de tweede helft lukte het DTS om de voorsprong te behouden. Nadat DTG van afstand de 11-10 had gescoord, was het DTS dat een sterke fase had en de stand op 16-10 zette. De voorsprong werd vervolgens verder uitgebreid naar 19-11. DTG maakte nog een serie van drie doelpunten, waarmee de stand op 19-14 kwam. De overwinning kwam voor DTS niet meer in gevaar, dat uiteindelijk nog hun 20e doelpunt wist te scoren. Met deze 20-14 overwinning kan DTS twee zeer welkome punten bijschrijven op de ranglijst.

Zaterdag 17 december speelt DTS 1 om 12:30 tegen Kinea 1 in Sportcomplex de Heide te Heerenveen. Voorafgaand speelt DTS 2 om 11:15 tegen Kinea 2.