Ga naar de inhoud

DTS pakt winst in derby tegen It Fean/Boelenslaan

Op zaterdag 21 mei speelde DTS op het eigen Sportpark Woudlust tegen It Fean/Boelenslaan. Ook in deze derby stonden er opnieuw belangrijke punten op het spel.

DTS liet een sterk begin van de wedstrijd zien, wat in korte tijd resulteerde in een 4-0 voorsprong. Na de 4-1 door It Fean/Boelenslaan, hield DTS het initiatief in de wedstrijd vast en wist langzaamaan de voorsprong uit te breiden tot 8-1. Het laatste doelpunt in de eerste helft viel aan kant van It Fean/Boelenslaan.

Met een 8-2 voorsprong ging DTS de tweede helft in. Ondanks de ruime voorsprong moest DTS blijven waken voor de welbekende ‘dip’. It Fean/Boelenslaan zette na rust de stand op 8-3. Het lukte DTS om een royale voorsprong te behouden tot een stand van 13-7. Vanaf dat punt had It Fean/Boelenslaan een sterkere fase, waarmee zij de stand op 13-10 zetten. Op dat moment was het grootste deel van de wedstrijd al gespeeld en scoorde DTS nog vanuit een vrije bal. Met een 14-10 stand was DTS zeker van de overwinning. Door de winst stijgt DTS weer op de ranglijst naar plek 5.  

Zaterdag 28 mei om 15:30 speelt DTS in Buitenpost de uitwedstrijd tegen Flamingo’s.