Ga naar de inhoud

DTS promoveert naar 2e klasse na play-offs tegen DWA/Argo

Op zaterdag 16 april speelde DTS 1 de 2e play-off wedstrijd om promotie tegen DWA/Argo 1. De 1e play-off wedstrijd op 9 april was geëindigd in 15-16 in het voordeel van DWA. Voor DTS was het daarom zaak om in de return in Winsum met minimaal 2 doelpunten verschil te winnen. Met een bus vol spelers en supporters werd om 13:15 afgereisd naar Winsum. Eenmaal in Winsum aangekomen was de sfeer in de hal al snel optimaal. De prachtige door de jeugd gemaakte spandoeken werden weer geïnstalleerd, de trommels stonden paraat en na het afvuren (en opruimen) van confetti floot de scheidsrechter in voor het begin van de wedstrijd.

DTS opende de score in de wedstrijd, waarna DWA al redelijk snel de gelijkmaker maakte. Het scoren kwam in de beginfase moeizaam op gang, terwijl beide ploegen wel de nodige kansen kregen. Na een stand van 3-3 lukte het DTS om het initiatief in de wedstrijd te nemen en de voorsprong langzaamaan uit te breiden. Dit resulteerde in een stand van 5-9. Richting het einde van de eerste helft kwam DWA wel weer iets dichterbij. De ruststand kwam uit op 8-11 in het voordeel van de Broekenhuisformatie.

In de tweede helft wist DTS de voorsprong opnieuw uit te breiden. Na een 8-13 voorsprong lukt het DTS niet om de grip op de wedstrijd te houden. DWA had tevens een aantal wissels doorgevoerd en wist het gat vervolgens bijna te dichten tot 13-14. De spanning in de wedstrijd was geheel terug. Op dat moment wist de Broekenhuisformatie weer de wedstrijd in handen te nemen met een serie van drie doelpunten. Met deze stand van 13-17 werd het gat vrijwel onoverbrugbaar voor DWA. De minuten tikten weg… Nadat de 14-17 viel aan de kant van DWA, maakte DTS al snel de 14-18. Het laatste doelpunt was voor DWA wat de eindstand op 15-18 bracht. Daarmee had DTS de overwinning en promotie naar de 2e klasse veiliggesteld. Samen met de supporters, die ook op hun beurt een topprestatie qua supporteren hadden geleverd, werd dit gezellig gevierd.

Momenteel is DTS alweer op het Sportpark Woudlust aan het trainen en staat het vervolg van de veldcompetitie op het programma. Momenteel staat DTS in de onderste regionen in deze poule, dus er moeten nog wat punten gepakt worden de komende weken. Zaterdag 7 mei speelt DTS 1 thuis om 15:30 tegen Pallas ’08 1.