Ga naar de inhoud

DTS sluit 2022 af met overwinning op Kinea

Zaterdag 17 december speelde DTS in Heerenveen tegen Kinea. DTS en Kinea waren redelijk onbekend voor elkaar en gezien de stand op de ranglijst was het voor beide teams van belang om vandaag voor de winst te gaan.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd waren de teams erg aan elkaar gewaagd en volgden de doelpunten elkaar in redelijk snel tempo op. Na de 1-1 werd het 4-4, 6-6 en 7-7. Vanaf dat moment lukte het DTS om een minieme voorsprong te nemen, die richting de rust langzaam werd uitgebouwd tot 11-15. In de tweede helft was het voor DTS zaak om de welbekende ‘dip’ te vermijden en de lijn uit de eerste helft door te zetten.

In de tweede helft vielen de doelpunten in eerste instantie minder makkelijk dan in het begin van de wedstrijd. Kinea kwam op een gegeven moment weer iets dichterbij DTS tot 15-18, waarna DTS uit wist te lopen tot 15-21. Dit gaf DTS de benodigde comfortabele voorsprong richting het einde van de wedstrijd. Kinea verkleinde het gat in de slotfase nog wel tot 21-24, wat tevens de eindstand was.

Zaterdag 14 januari 2023 speelt DTS in Harkema om 17:30 de thuiswedstrijd tegen Club Brothers. Voorafgaand speelt DTS 2 om 16:20 tegen Drachten 4.