Ga naar de inhoud

DTS speelt gelijk tegen Joure

Op de eerste dag van de maand oktober troffen DTS en Joure elkaar op Sportpark Woudlust als gedeeld koplopers in de 3e klasse A. Vandaag stond dus de koppositie op het spel. In de eerste aanval van de wedstrijd wist DTS direct tot scoren te komen. Joure had daar snel een antwoord op door de 1-1 en de 1-2 te scoren. Middels een strafworp trok DTS de stand vervolgens weer gelijk. Vanaf deze eerste minuten was al duidelijk dat beide ploegen scherp en efficiënt van start gingen om vandaag voor de winst te gaan. De doelpunten vielen redelijk gemakkelijk aan beide kanten, maar het lukte zowel DTS als Joure niet om een voorsprong van meer dan één doelpunten te creëren. Richting het eind van de eerste helft wist DTS een 7-8 achterstand om te buigen in een 10-8 voorsprong. Deze voorsprong was echter niet van lange duur, gezien Joure al redelijk snel weer op 10-10 kwam. In de laatste seconden voor rust wist DTS van afstand nog de 11-10 op het scorebord te zetten.

Na een eerste helft met veel doelpunten werd de tweede helft er één met minder doelpunten, maar des te meer spanning. Joure wist al snel na rust de gelijkmaker te scoren. Het spelbeeld van de tweede helft was dat DTS elke keer een voorsprong van één puntje wist te nemen, waarna Joure telkens weer op gelijke hoogte wist te komen. Tussendoor vonden een redelijk aantal spelhervattingen en vrije ballen plaats. Ook waren beide teams niet altijd meer even succesvol in de afronding van kansen – in tegenstelling tot de eerste helft. Bij een stand van 15-14 was het Joure dat met een vrije bal de stand op 15-15 bracht. Dit maakte dat deze enerverende wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams in een gelijkspel eindigde. Door het verdelen van de punten blijven DTS en Joure gedeeld bovenaan staan, waarin het doelsaldo licht in het voordeel van Joure is.

Aanstaande woensdag 5 oktober spelen DTS en Joure opnieuw tegen elkaar. Deze keer in het kader van de 3e ronde in de bekercompetitie. In de 2e ronde won DTS afgelopen woensdag van Vitesse (Be) met 26-12 en ook Joure wist met een 7-22 overwinning op NQL een ronde verder te komen.
Zaterdag 8 oktober speelt DTS in Winsum tegen DWA/Argo om 16:00.