Ga naar de inhoud

DTS speelt gelijk tegen Sparta (Ze) en verliest van Elburg

Zaterdag 26 november stond voor DTS 1 de eerste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Door de promotie afgelopen zaalseizoen komt DTS dit seizoen uit in de 2e klasse. Hierin komt DTS zowel bekende als minder bekende tegenstanders tegen. Nieuw seizoen, nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen.

Op deze laatste zaterdag van november ging DTS op bezoek bij Sparta (Ze). DTS keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan, die weer werd gerepareerd tot 3-3. DTS kreeg nog niet echt grip op de wedstrijd, wat leidde tot een 7-4 achterstand. Vanaf dat punt herpakte DTS zich en wist de achterstand om te bouwen in een 7-8 voorsprong. Na een stand van 8-8 en 9-9. Vlak voor rust liet DTS zich toch nog verrassen door Sparta, waardoor de eerste helft eindigde met een 11-9 stand in het voordeel van Sparta.

Na rust pakte DTS de draad weer op. DTS trok de stand redelijk snel weer gelijk en pakte een 11-13 voorsprong. Echter was het deze keer Sparta dat weer op gelijke hoogte kwam. Beide ploegen gaven elkaar weinig kans om een gaatje te slaan tot aan een stand 15-15. Vanaf dat moment wist DTS een serie van drie doelpunten te scoren. Deze 15-18 voorsprong liet DTS zich helaas in de laatste fase van de wedstrijd ontglippen. Sparta wist langzaamaan de aansluiting te vinden en scoorde in de ultieme slotfase van afstand de gelijkmaker. Met de 18-18 eindstand werden de punten na deze spannende wedstrijd verdeeld.

Op 3 december speelde DTS de eerste thuiswedstrijd in de zaal in Harkema. De tegenstander van vandaag was Elburg, wat voor DTS een redelijk onbekende ploeg is. Na de 0-1 en de 1-1 keek DTS in de rest van de eerste helft continu tegen een kleine achterstand aan. Met een stand van 10-12 begonnen beide teams aan de tweede helft.

Ook in het begin van de twee helft wist DTS de aansluiting nog niet te vinden. Nadat de 12-15 viel aan de kant van Elburg, lukte het DTS om de stand gelijk te trekken tot 15-15. Enkele minuten later wist voor het eerst in de wedstrijd een kleine 18-17 voorsprong te pakken. In een enerverende slotfase kwam Elburg snel weer op gelijke hoogte en pakte tevens weer een voorsprong. DTS kreeg en benutte niet de kansen om weer op gelijke hoogte te komen, waardoor Elburg hun voorsprong wist te behouden. In de laatste minuut zette Elburg van afstand de eindstand op 19-21 in hun voordeel.

Op zaterdag 10 december speelt DTS thuis in Harkema tegen DTG 1 om 17:30. Voorafgaand speelt DTS 2 om 16:20 tegen DTG 2.