Ga naar de inhoud

DTS verliest van Udiros/Kinea en Pallas ’08 en pakt punt tegen DTG

Na het gelijkspel tegen DWA/Argo op 11 november had DTS het eerste punt binnengehaald. Op 18 november ging DTS op bezoek bij Udiros/Kinea voor de tweede competitiewedstrijd. DTS zag Udiros/Kinea al redelijk snel een 4-0 voorsprong nemen. DTS moest dus in de achtervolging, maar dit slaagde niet. De gehele eerste helft liep de Broekenhuisformatie achter de feiten aan en wist de aansluiting met Udiros/Kinea niet te vinden. In de tweede helft lukte het DTS om op een gegeven moment om op 14-12 te komen, maar binnen no-time zette Udiros/Kinea de stand weer op 15-12. DTS kwam in het restant van de wedstrijd niet meer dichter in de buurt van Udiros/Kinea. In de slotminuten wist Udiros/Kinea de score nog verder uit te breiden en zette hiermee de eindstand op 22-15.

Op 24 november speelde DTS thuis tegen Pallas ’08/thebagstore.nl. In de beginfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 3-3. Daarna was het Pallas ’08 dat de leiding in de wedstrijd nam en op 4-8 kwam. Nadien bleef DTS met Pallas ’08 meescoren, maar wist niet meer echter dichterbij te komen, wat resulteerde in een 9-12 ruststand. DTS kwam na rust goed uit de kleedkamers en kwam met twee treffers van afstand op 11-12. Daarna was het Pallas ’08 dat met een serie van vier doelpunten wist uit te lopen tot 11-16. DTS kwam ook deze keer de achterstand niet meer te boven, al kwam het nog wel op 14-16. De wedstrijd eindigde in een 15-18 nederlaag voor DTS.

Zaterdag 2 december reisde DTS af naar Balk voor de uitwedstrijd tegen DTG. DTS kwam goed uit de startblokken en creëerde een 3-0 voorsprong. DTG kroop vervolgens aan langzaam dichterbij en kwam op gelijke hoogte tot 5-5. DTS herpakte zich en bracht de stand weer op 5-7, maar wederom vond DTG de aansluiting en ook de voorsprong door de 8-7 te scoren. Vlak voor rust maakte DTS van afstand de gelijkmaker. Ook in de tweede helft bleven beide teams continu in elkaars spoor, al was het nu DTG dat steeds een kleine voorsprong nam en moest DTS moeite doen om aan te blijven haken. Bij een stand van 16-14 was er niet veel tijd meer voor DTS om nog een resultaat te halen in deze wedstrijd, dus moest het vol aan de bak om de aansluitingstreffer te maken. Dit lukte en DTS wist zelfs op een 16-17 voorsprong te komen. De laatste treffer van de wedstrijd viel aan kant van DTG, waardoor de wedstrijd in een 17-17 gelijkspel eindigde.

DTS staat op dit moment met twee punten uit vier wedstrijden onderaan in de 2e klasse B. Aanstaande zaterdag 9 december speelt DTS om 18:40 thuis de derby tegen koploper It Fean/Boelenslaan. Voorafgaand spelen beide 2e teams om 17:20 tegen elkaar.