Ga naar de inhoud

DTS weet niet te winnen van Olympia

Zaterdag 22 oktober 2022 speelde DTS in Twijzel tegen Olympia. Al redelijk snel kwam DTS op een 3-0 voorsprong. Deze voorsprong was echter niet van lange duur doordat Olympia langzaamaan weer op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong wist te komen tot 4-3. DTS maakte vervolgens de gelijkmaker, maar daarna was het Olympia dat het initiatief in de wedstrijd pakte. DTS wist niet te voorkomen dat Olympia richting de rust uitliep naar een 8-4 voorsprong.

In de tweede helft zou DTS een flinke inhaalslag moeten gaan maken om vandaag nog aanspraak te kunnen maken op de winst. DTS wist de 8-5 te maken, maar het lukte in deze fase van de wedstrijd niet om dichterbij Olympia te komen; tot een stand van 10-7. Op dat moment had DTS een korte ‘opleving’, waardoor het lukte om op 10-10 te komen. Met een afstandsschot pakte Olympia vervolgens weer de voorsprong. In de slotfase slaagde DTS er niet meer in om de gelijkmaker te scoren en Olympia zette in de laatste minuut de eindstand op 12-10.

De eerste competitienederlaag was een feit, die gezien de andere uitslagen in de poule geen gevolgen had voor de stand. DTS ging daarom met een gedeelde eerste plaats met Joure richting de laatste wedstrijd op het veld dit najaar.