Ga naar de inhoud

DTS weet niet te winnen van Sparta (Ze)

Op zaterdag 14 mei speelde DTS de uitwedstrijd tegen Sparta uit Zevenhuizen. Ook vandaag stonden er weer belangrijke punten op het spel, gezien de teams in de onderste regionen op de ranglijst dicht bij elkaar staan.

Het openingsdoelpunt werd gemaakt door Sparta, waarna DTS al snel de gelijkmaker maakte. Tot een stand van 4-4 bleven beide teams in elkaars spoor. De Broekenhuisformatie wist daarna een gaatje van drie doelpunten te slaan. Sparta kwam al snel weer dichterbij tot 6-7. In de periode voor rust lukte het DTS opnieuw om de voorsprong te vergroten tot 6-9. In de laatste seconden van de eerste helft maakte Sparta echter nog de 7-9.

Direct na rust maakte Sparta de aansluitingstreffer. Voor de derde keer wist DTS weer een voorsprong op te bouwen van drie doelpunten, maar het lukte opnieuw niet om deze voorsprong vast te houden of uit te breiden. Dit leidde tot een kantelpunt in de wedstrijd waarin Sparta het initiatief langzaamaan overnam. Bij een van stand van 14-14 verloor DTS het momentum in de wedstrijd. Met een serie van zes treffers van afstand bracht Sparta de stand op 20-14. In de slotfase van de wedstrijd kwam DTS nog drie keer tot scoren, maar het verschil met Sparta was niet meer overbrugbaar. Met dit verlies heeft DTS kostbare punten verspeeld, wat maakt dat het nu op de laatste plek staat in de 3e klasse A.

Zaterdag 21 mei speelt DTS de thuiswedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan om 15:30 op Sportpark Woudlust in Surhuizum.