Ga naar de inhoud

DTS weet te winnen van Achilles (A)

Op zaterdag 7 maart reisde DTS af naar Almelo voor de return tegen Achilles. In thuiswedstrijd wist DTS maar met één punt verschil van Achilles te winnen.
De openingsgoal viel aan de kant van Achilles, waarna DTS binnen enkele minuten een 1-3 voorsprong nam. DTS liet Achilles weer op gelijke hoogte komen tot 3-3. Opnieuw was het DTS dat afstand wist te nemen. Het lukte de Broekenhuisformatie om Achilles op gepaste afstand te houden. Dit resulteerde in een 5-10 ruststand in het voordeel van DTS.


Na rust brak een aanzienlijke mindere fase aan voor DTS. Na vijf minuten spelen in de tweede helft had Achilles het gat al bijna gedicht. DTS zag de voorsprong slinken tot 8-10. Nadat DTS van afstand de 8-11 scoorde, was het Achilles dat langzaamaan DTS wist in te halen. Bij een stand van 12-11 was het voor DTS zaak om een einde te maken aan de doelpuntloze fase. Binnen enkele minuten wist DTS orde op zaken te stellen door een serie aan kansen te benutten. Bij een stand van 12-15 was de overwinning veiliggesteld. Achilles zette van afstand de eindstand op 13-16.
Volgende week zaterdag 14 maart speelt DTS om 17:30 in Surhuisterveen tegen Emmeloord.