Ga naar de inhoud

DTS wint in doelpuntrijk duel van Club Brothers

Zaterdag 14 januari 2023 ontmoetten DTS en Club Brothers elkaar op de eerste competitiezaterdag van het nieuwe jaar. Nadat beide teams waren voorgesteld aan het publiek en DTS D1 met trots hun nieuwe shirts gesponsord door Gallagher had getoond, kon de wedstrijd van start gaan.

De score werd geopend door DTS, waarna ook snel een doelpunt aan de kant van Club Brothers viel. Tot aan de 5-5 hielden beide teams elkaar in evenwicht. Vanaf dat moment nam DTS een kleine voorsprong tot 8-5. Club Brothers wist dat gaatje langzaamaan te dichten tot 10-9. Richting de rust breidde DTS de voorsprong weer uit tot 13-10.

Na de motiverende woorden van coach Sietse Dijkstra in de rust, lukte het DTS om direct na rust met twee treffers van afstand de voorsprong verder te vergroten. Club Brothers kwam op een gegeven moment nog redelijk dichtbij tot 17-15. Tot een stand van 22-18 bleef Club Brothers nog enigszins in het spoor van DTS, waarna de Broekenhuisformatie een fase had waarin de doelpunten makkelijk vielen. Met een stand van 26-18 gingen de laatste minuten van de wedstrijd in. Aan beide kanten werd nog een keer gescoord, waarmee de eindstand 27-19 werd en DTS weer twee punten kon bijschrijven.

Zaterdag 21 januari speelt DTS om 15:50 (een halfuur eerder dan in het programma vermeld staat) thuis in Harkema tegen Joure. Nadien speelt DTS 2 om 17:00 tegen Joure 2.