Ga naar de inhoud

DTS wint nipt van Joure

Op zaterdag 12 september speelde DTS de eerste thuiswedstrijd van de veldcompetitie. Het pas gepromoveerde Joure kwam op bezoek. DTS wilde hoe dan ook een positief vervolg geven aan de goede start in de voorgaande week.

In het begin van de wedstrijd kwamen beide ploegen moeizaam tot scoren. Vervolgens was het Joure dat al snel het initiatief in handen nam. DTS keek na enige tijd spelen tegen een 0-4 achterstand aan, maar wist de doelpuntloze fase te beëindigen door de 1-4 te scoren. DTS wist echter niet onder de druk van Joure uit te komen en Joure liep opnieuw uit tot 1-6. Dit was het moment dat DTS zich zou moeten herpakken. Er werd een tandje bij gezet, waardoor het gat met Joure langzaamaan werd gedicht. Met een 4-6 ruststand was er nog niets verloren voor DTS.

Na rust wist DTS al redelijk snel de stand gelijk te trekken. Voor het eerst in de wedstrijd had de Broekenhuisformatie de kans om de leiding te nemen. De 7-6 voorsprong was een feit, waarna de spanning in de wedstrijd volledig terug was. Vrijwel om en om werd er door beide ploegen gescoord. Een spannende slotfase brak aan waarin beide ploegen op jacht gingen naar de overwinning. Bij een 10-10 stand was de resterende speeltijd nog minimaal. DTS wist met een succesvolle aanval de voorsprong te pakken. Joure kreeg vervolgens ook nog één aanval, waarin uiteindelijk niet meer werd gescoord. Na een moeizaam begin kon DTS toch de 11-10 overwinning over de streep trekken.

Volgende week zaterdag speelt DTS om 15:00 tegen Pallas ’08 in Leeuwarden.