Ga naar de inhoud

DTS wint van Pallas ’08 en verliest in bekercompetitie

Zaterdag 7 mei stond voor DTS de wedstrijd tegen Pallas ’08 uit Leeuwarden op het programma. In deze veldcompetitie, waarvan het eerste deel in het najaar van 2021 al is gespeeld, staat DTS in de onderste regionen van de 3e klasse. In deze laatste zes wedstrijden zullen dus nog broodnodige punten binnengesleept moeten worden.

Het eerste doelpunt in de wedstrijd viel aan de kant van Pallas ’08. DTS wist daarna de stand op 4-1 te zetten. De Broekenhuisformatie bouwde deze voorsprong vervolgens langzaam uit naar 7-2. In de fase voor rust kon Pallas ’08 het gaatje nog iets verkleinen tot 7-4.
Na rust bracht DTS de stand middels een raak afstandsschot op 8-4. Na een doelpunt aan de kant van Pallas ’08 lukte het DTS om de voorsprong verder te vergroten tot een stand van 13-6. Op dat moment had Pallas ’08 een sterkere fase, waarmee zij de stand op 13-9 wisten te zetten. Beide ploegen scoorden daarna om en om, maar Pallas ’08 slaagde er niet meer in om de achterstand verder te verkleinen. In de slotfase van de wedstrijd scoorde DTS nog een serie van vier doelpunten, wat maakte dat de wedstrijd eindigde in 19-12 in het voordeel van DTS.

Op dinsdagavond 10 mei speelde DTS in Zuidwolde (Drenthe) een wedstrijd in de bekercompetitie tegen ZKC ’19 2. ZKC ‘2 was een voor DTS onbekende tegenstander, die in de zaal bovenaan in de 1e klasse en op het veld in de 2e klasse geklasseerd staat. In de beginfase van de wedstrijd gingen beide teams redelijk gelijk op. Richting de rust wist DTS een kleine voorsprong op te bouwen. Met een voorsprong van twee doelpunten begon DTS aan de tweede helft. In de tweede helft had DTS op een gegeven moment een doelpuntloze fase en was ZKC ’19 2 efficiënter in de afronding van kansen. DTS wist het tij vervolgens niet meer te keren. Dit resulteerde uiteindelijk in een 19-18 nederlaag.

Zaterdag 14 mei spelen DTS 1 en 2 de uitwedstrijden tegen Sparta (Ze) 1 en 2 om 15:30 en 17:00 in Zevenhuizen.