Ga naar de inhoud

Na nederlaag tegen Sparta (Ze) wint DTS van DWA/Argo, maar verliest van Udiros/Kinea

Op 13 januari speelde DTS de uitwedstrijd tegen Sparta in Zevenhuizen. In de beginfase ging het gelijk op tot een stand van 5-4. Vanaf dat moment liep Sparta uit naar een ruime 11-4 voorsprong. Richting het einde van de eerste helft hield Sparta de voorsprong in stand en was DTS niet bij machte om het gat te verkleinen. Daardoor ging DTS met een 15-7 achterstand de tweede helft in. DTS wist zich na rust enigszins te herpakken. Dit leidde tot en 17-13 stand halverwege de tweede helft. Opnieuw was het Sparta dat zuiver was in de afronding en bij DTS draaide het spel niet soepel. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende ruime 23-14 nederlaag voor DTS.

Op 23 januari reisde DTS af naar Winsum voor de belangrijke wedstrijd tegen DWA/Argo. In strijd tegen degradatie waren voor beide ploegen de punten vandaag van groot belang. DTS en DWA/Argo zijn op basis van eerdere ontmoetingen altijd aan elkaar gewaagd geweest. Ook vandaag was het in de eerste helft een gelijk opgaande strijd. Vanaf de 4-4 wist DWA/Argo een gaatje van twee doelpunten te creëren, wat ze tot de 10-8 in stand konden houden. In de fase voor rust kwam DTS met een tussensprint op 10-10. Daarmee lag alles nog open voor de tweede helft. Na rust schoot DTS schoot uit de startblokken. Met zes doelpunten op rij pakte de Broekenhuisformatie een mooie 10-16 voorsprong. DWA/Argo kwam nog langzaam dichterbij tot 13-16, waardoor de spanning nog even weer terugkwam. Echter bleef DTS gedegen spelen en kon daarmee voor het eerst in lange tijd weer een overwinning vieren. De eindstand was 14-19. Twee hele belangrijke punten konden bijgeschreven worden op de ranglijst. Hiermee staat DTS nog steeds onderaan met 4 punten uit 9 wedstrijden, maar houdt het wel de aansluiting met de ploegen daarboven.

Zaterdag 27 januari stond voor DTS weer een thuiswedstrijd op het programma. Udiros/Kinea kwam op bezoek. DTS kende een sterk begin van de wedstrijd waarin een 8-3 voorsprong werd opgebouwd. DTS zag deze voorsprong jammer genoeg langzaamaan in rook opgaan. Met een 9-9 tussenstand gingen beide ploegen de rust in. Na rust pakte Udiros/Kinea voor het eerst een voorsprong. Tot 12-12 hielden de teams elkaar in evenwicht, maar daarna nam Udiros/Kinea de leiding in de wedstrijd. Het zat aan de kant van DTS niet mee, waardoor Udiros/Kinea uitliep naar 12-15. DTS kwam in de ultieme slotfase nog heel dichtbij tot 14-15, maar daarna volgde al snel het eindsignaal van deze wedstrijd.

Zaterdag 3 februari speelt DTS om 16:20 in Leeuwarden tegen Pallas ’08/thebagstore.nl. Voorafgaand spelen beide 2e teams tegen elkaar om 15:10.