Ga naar de inhoud

DTS start veldcompetitie met overwinningen op De Waterpoort, Westergo en De Pein

Op zaterdag 10 september startte de veldcompetitie voor DTS 1 met een uitwedstrijd tegen De Waterpoort 1. Zoals elke wedstrijd was het ook vandaag van belang om vanaf minuut één scherp te zijn. Het tegendeel was echter het geval. DTS keek binnen korte tijd tegen een 3-0 achterstand aan. De Waterpoort wist hun voorsprong zelfs uit te breiden tot 6-1. Op dat moment werd het voor DTS tijd om zich te herpakken om vandaag nog enige kans op de overwinning te maken. In het restant van de eerste helft lukte het DTS om De Waterpoort niet verder te laten uitlopen. Met een 12-8 stand begonnen de teams aan de tweede helft. Ook in het begin van de tweede helft kon DTS nog niet de aansluiting vinden, al kreeg DTS zowel aanvallend als verdedigend steeds meer grip op de wedstrijd. Nadat De Waterpoort de 15-12 had gescoord, kantelde de wedstrijd in het voordeel van DTS. De 15-13 en 15-14 volgden, waarna DTS de gelijkmaker scoorde. Door een raak afstandsschot zette DTS de stand op 16-15. De laatste minuten van de wedstrijd waren aangebroken, waarin beide ploegen nog kansen creëren, maar niet tot afronding kwamen. Daarmee kon DTS uiteindelijk de overwinning over de streep trekken en de punten werden meegenomen naar Surhuizum.

Op zaterdag 17 september speelde DTS de eerste thuiswedstrijd van dit veldseizoen tegen Westergo. In tegenstelling tot een week eerder had DTS vandaag wel een vliegende start van de wedstrijd. In korte tijd wist DTS een 5-0 voorsprong te nemen. Daarna gingen de teams redelijk gelijk op, wat leidde tot een ruststand van 9-5 in het voordeel van DTS. Met flinke regenwolken in aantocht werd aan de tweede helft begonnen. DTS hield in de tweede helft het initiatief in de wedstrijd, zelfs in de stromende regen. Na regen kwam een beetje zonneschijn en langzaamaan werd de voorsprong door DTS uitgebreid tot 16-6. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel aan de kant van Westergo. Met een uitslag van 16-7 wist DTS ook deze tweede wedstrijd te winnen.

Op zaterdag 24 september 2022 werd de wedstrijd De Pein 1 – DTS 1 gespeeld. De Pein 1 had 2 punten uit 2 wedstrijden en DTS 1 had 4 punten uit 2 wedstrijden. DTS 1 en De Pein 1 zijn geen onbekenden van elkaar, in het vorige seizoen is nog tegen elkaar geoefend. Deze wedstrijd bleek een spannende en leuke wedstrijd te zijn. DTS 1 verwachte dus nu ook weer een spannende wedstrijd. Met een goede tactiek ging DTS 1 de wedstrijd in met als doel de 2 punten mee naar huis te nemen.

Om 15:30 klonk het eerste fluit signaal van scheidsrechter J. Bekkema. DTS 1 begon de wedstrijd erg goed waardoor de eerste 2 goals binnen no-time binnen waren. Met een score van 0-2 wou DTS snel uitbouwen zodat De Pein 1 niet in de wedstrijd kon komen. Dit gebeurde ook DTS 1 speelde goed korfbal en het hele team draaide uitmuntend. Hierdoor kwam DTS 1 met 0-7 voor. Dit was een goed beging van DTS 1, maar ze moesten nu wel uitkijken voor de welbekende dip. De Pein moest iets veranderen en dat werd door middel van een time-out gedaan. Het team werd opgescherpt en begon ook te scoren. Uiteindelijk kwam De Pein 1 terug naar 5- 10 wat ook de pauze stand was.

In de tweede helft wou en moest DTS 1 doorzetten om ervoor te zorgen dat ze de wedstrijd zouden winnen. In de tweede helft waren de teams gelijkwaardig en vielen er doelpunten aan beide kanten. Er werd goed korfbal gespeeld met soms het nodige opstandje. De Pein 1 kwam beter uit de kleedkamer en scoorden 3 doelpunten achterelkaar, hierdoor kwamen zij terug naar 8-10. Hierdoor werd de wedstrijd nog spannend en beide ploegen deden hun uiterste best om te winnen. Ondanks het terug vechten van De Pein 1 wist DTS 1 de voorsprong te behouden met 3 doelpunten verschil. In de laatste minuut wist DTS 1 de 4 verschil te maken waardoor de wedstrijd definitief besliste werd. De uitslag was uiteindelijk 10-14 waardoor DTS 1 de 2 punten binnen had en nu op 6 punten staat.

In de komende week staan 2 wedstrijden gepland voor DTS 1. De eerste op woensdag 28 september om 20:00, deze is tegen Vitesse (Be) 1. Deze wedstrijd is voor de AP Buitenbeker. De tweede wedstrijd is op zaterdag 1 oktober, dit wordt een belangrijke wedstrijd tussen de twee koplopers in de poule. Wie deze wedstrijd wint zet een goede stap richting de eerste plek. De wedstrijd is tussen DTS 1 en Joure 1, Beide staan nu op 6 punten. De wedstrijd zal gespeeld worden om 15:30 op sportpark Woudlust. Hopelijk komen er veel supporters ons aanmoedigen tijdens deze twee wedstrijden.