Ga naar de inhoud

DTS 2 lijdt ruime nederlaag tegen LDODK 5

Op woensdagavond 3 november speelde DTS in Gorredijk tegen LDODK/Rinsma Modeplein 5. LDODK stond bij aanvang van deze wedstrijd op de tweede plek in de poule achter DTS. Vandaag stonden er daarom belangrijke punten op het spel.

Het eerste doelpunt viel aan de kant van DTS, waarna LDODK al snel de gelijkmaker wist te scoren. Al snel pakte LDODK de voorsprong tot 4-1. DTS vond nog een klein beetje aansluiting door van afstand de 4-2 te scoren. Daarna was het zogenoemde ‘hek van de dam’ en vond LDODK makkelijk de korf. DTS had moeite om tot scoren te komen. Dit leidde voor DTS tot een ruime 13-5 achterstand bij rust.

Ook in de tweede helft kon DTS geen vuist meer maken. LDODK breidde de voorsprong uit en gaf DTS weinig kans om tot aanvallen te komen. Nadat DTS de 19-7 had gescoord, viel er opnieuw een serie doelpunten aan de kant van LDODK tot 25-7. In de slotfase wist DTS nog een aantal kansen te benutten. De eindstand bleef steken op 27-10, waarmee DTS 2 vandaag haar meerdere moest erkennen in LDODK 5.

Door deze nederlaag moet DTS de eerste plek (op onderling resultaat) afstaan aan LDODK. Met deze stand gaat DTS 2 overwinteren tot aan het veldseizoen dat in het voorjaar weer vervolgd wordt. Voor nu: op naar het zaalseizoen!