Ga naar de inhoud

DTS 2 verslaat Boelenslaan/It Fean 2

Op de tweede dag van oktober speelde DTS 2 in Boelenslaan tegen Boelenslaan/It Fean 2. DTS 2 was vandaag gebrand om de punten mee naar Surhuizum te nemen. Enerzijds omdat dit dé derby was en anderzijds omdat DTS de goede lijn van de laatste weken wilde doorzetten.

De wedstrijd kwam in de beginfase traag op gang. De aanvallen aan beide kanten resulteerden nog niet in doelpunten, wat mogelijk mede kwam door de herfstige omstandigheden. De eerste treffer viel aan de kant van It Boelenslaan/It Fean, waarna ook DTS op gang kwam en een 1-2 voorsprong wist te pakken. In de gehele eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht door om en om tot scoren te komen. De ruststand bleef steken op 4-4.

In de tweede helft zou er een tandje bij moeten voor DTS om het verschil te kunnen maken. DTS slaagde hierin en kon met vier doelpunten op rij afstand nemen van Boelenslaan/It Fean. Met deze stand van 4-8 had DTS een redelijk comfortabele voorsprong in handen. DTS liet Boelenslaan/It Fean in het restant van de wedstrijd niet meer veel dichterbij komen en zo naderde langzaamaan het einde van de wedstrijd. Geen grote uitslag deze keer, maar met de 6-10 overwinning kan DTS 2 wel weer twee punten bijschrijven op de ranglijst.

DTS 2 staat momenteel 1e in de poule en kan met tevredenheid terugkijken en met vertrouwen vooruitkijken. Volgende week zaterdag 9 oktober speelt DTS om 14:00 de thuiswedstrijd tegen KIOS (R) 3.