Ga naar de inhoud

DTS 2 wint nipt van OWK 3

Dinsdagavond 19 oktober speelde DTS 2 de uitwedstrijd tegen OWK 3. OWK 3 stond evenals DTS 2 in de bovenste regionen van de poule. Dat betekende dat de koppositie op het spel stond deze avond.

Onder iets winderige omstandigheden startte de wedstrijd om iets voor half acht. Het eerste doelpunt viel al redelijk vlot aan de kant van OWK. DTS antwoordde daarna snel met een raak afstandsschot en een benutte strafworp. OWK scoorde de gelijkmaker, waarna DTS een kleine voorsprong opbouwde tot 2-4. Ondanks een redelijk aantal kansen van beide teams, waren de doelpunten schaars. OWK wist met de 3-4 de aansluiting weer te vinden. Vanaf dat moment wist DTS de voorsprong uit te breiden tot 3-6 en werd de ruststand door OWK op 4-6 gezet.

In de tweede helft heropende DTS de score. Nadien wist OWK langzaamaan dichterbij te komen, waardoor DTS de voorsprong zag slinken. Met het naderende einde van de wedstrijd in zicht, kwam OWK met de 9-9 op gelijke hoogte met DTS. Een spannende slotfase brak aan waarin zowel DTS als OWK kansen kreeg om de leiding in de wedstrijd te nemen. Uiteindelijk maakte DTS van afstand de 9-10. In de laatste minuten werden er nog diverse kansen gecreëerd, die echter niet meer in doelpunten resulteerden. DTS trok aan het langste eind deze avond en staat nu met 11 punten uit zes wedstrijden bovenaan in de reserve 3e klasse B.  

Aanstaande zaterdag 23 oktober speelt DTS 2 om 14:00 in Surhuizum tegen WSS 3.